maken van een schutting

Wat heb je nodig voor het maken van een schutting?

Als je een tuin hebt waar je graag in zit en deze helemaal naar smaak hebt ingericht, dan is het wel zo prettig dat je deze tuin ook voor jezelf kunt hebben. Er zijn verschillende manieren waarmee je de tuin kunt afsluiten en er jouw eigen plek van kunt maken. Het laten groeien van een heg duurt misschien wat lang en het plaatsen van een complete muur is misschien wat drastisch. Daarom kun je er ook voor kiezen om een schutting te plaatsen, maar hoe doe je dit en waar kies je voor?

Benodigdheden

Als je een schutting wilt plaatsen dan heb je verschillende tuin bouwmaterialen nodig. Voordat je de materialen inkoopt is het verstandig om te bepalen wat voor soort schutting je wilt plaatsen en wat je nodig hebt. Wil je een schutting plaatsen met vooraf gefabriceerd panelen bijvoorbeeld of wil je zelf planken tegen de palen bevestigen. Voor de palen waar de schutting tegen aankomt te staan zijn er ook verschillende mogelijkheden. Kies je voor houten palen, dan is het goed om te kijken naar de manier waarop deze in de grond komen. Voor extra stevigheid kun je de palen met beton vastzetten. Het is natuurlijk ook mogelijk om palen van beton te plaatsen.

Bevestigingsmaterialen

Voor het maken van een schutting heb je meer nodig dan alleen de tuin bouwmaterialen zoals hout en palen. Om de schutting zelf te kunnen plaatsen en stevig te kunnen maken zijn ook materialen nodig voor de bevestiging. Dit zijn materialen zoals schroeven, bouten, koppelstukken waarmee de schutting aan de palen kan worden bevestigd en eventueel paalhouders waar de houten palen mee in de grond kunnen worden gezet. Maak je gebruik van panelen, zorg er dan voor dat je schermsteunen aanschaft. Dit zijn L-vormige stukken metaal die in de tuinpalen worden geschroefd. Vervolgens kunnen de panelen van de schutting hierop gemonteerd worden.

Gereedschap

Om de palen goed te kunnen plaatsen is het handig om gebruik te maken van een grondboor. Hiermee kun je eenvoudig gaten maken van de juiste diepte. De palen kunnen dan in het gat worden gezet en eventueel in beton worden gegoten. Voor het bevestigen van de planken of de panelen van de schutting tegen de palen is een accuboormachine geen overbodige luxe. Zorg er ook voor dat je gebruik maakt van een meetlint en een waterpas. Hiermee kun je de juiste afstand bepalen tussen planken, panelen en palen. Ook kun je er dan voor zorgen dat de schutting zo recht mogelijk komt te staan. Dit zorgt niet alleen voor een mooi plaatje maar ook voor extra stevigheid van het complete bouwwerk. Nu je bent voorbereid, kun je aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *