Teakhouten tuintafel

Teakhouten tuintafel

Een teakhouten tuintafel is tijdloos en kan gecombineerd worden met verschillende soorten tuinstoelen. Van landelijk wicker tot strak metaal. Teakhout komt veelvuldig terug in de tuinmeubelindustrie, zowel voor tuintafels als voor tuinbanken, tuinstoelen of ligbedden. Dit komt doordat teakhout van nature veel olie en vet bevat. Hierdoor droogt het niet uit en kan teakhout niet wegrotten. Teakhout heeft als eigenschap dat het ‘’leeft’’ omdat het een natuurproduct is. Dit betekent dat het hout kan barsten, krimpen en scheuren. tijdens de droge periodes in het jaar zie je dit terug. Wanneer het hout weer nat wordt, kunnen de scheurtjes en barstjes weer verdwijnen. De verschillende weersomstandigheden kunnen zorgen voor werking van het hout. Dit zal niet ten koste gaan van de levensduur, omdat het een normale reactie van dit natuurproduct is.

Kenmerken van teakhout:

–          Teakhout is zeer sterk

–          Teakhout heeft een natuurlijke en warme uitstraling

–          Teakhout is duurzaam

–          Teakhout is weerbestendig

–          Teakhout is te combineren met vele andere materialen

–          Teakhout krijgt na verloop van tijd een grijze kleur

Gerrits Tuinmeubelen heeft diverse soorten tuintafels in het assortiment, zowel behandeld als onbehandeld. Tafels van onbehandeld hout hebben de naam Naturel teak. Behandelde tafels hebben de naam Greywash door de afwerking die het heeft.

Teakhouten tafels in verschillende soorten en afmetingen

Tuintafels zijn er in verschillende vormen en maten. Een vierkante tuintafel 90×90 cm is zeer geschikt voor op kleinere terrassen. Zoek je een tafel voor een groter gezelschap? Kies dan voor een tuintafel 160×90 cm. Dit formaat is zeer geschikt voor 4 stoelen met als optie om aan de uiteinden van de tafel ook 2 stoelen te zetten. Wil je een tafel die qua ontwerp opvalt? Dan is een ovale teakhouten tafel met bijvoorbeeld een RVS kruisframe iets voor jouw tuin. Dit is helemaal in de trend van nu. Naast gepoedercoat RVS poten is er ook keuze uit varianten met een aluminium onderstel of teakhouten poten. Gerrits Tuinmeubelen heeft ook private labels teakhouten tafels onder de namen Woodfort en Garrison. Verder hebben zij ook gerenommeerde merken als 4 Seasons Outdoor en Taste 4SO.

Lounge tafel buiten

Naast dining tuintafels heeft Gerrits Tuinmeubelen een assortiment met teakhouten loungetafels voor buiten. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Klein of groot, rond of vierkant, voor ieder wat wils. Zo kan je een teakhouten lounge tafel mooi combineren met een bestaande loungeset. Een bijzettafel van teakhout kan in de zomer buiten worden gebruikt, maar is ook mooi in de woonkamer tijdens de wintermaanden. Gebruik twee kleinere bijzettafeltjes voor een speels effect.

Teakhouten tuintafels opbergen

Teakhout is erg goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden en kan het gehele jaar buiten blijven staan. Wanneer je een langere levensduur wilt voor je teakhouten tuintafel, is het aan te raden om hem binnen op te bergen tijdens de winterperiode. Dit kan door bijvoorbeeld je tuintafel onder een overkapping te zetten. Wij raden het af om tuinmeubelhoezen te gebruiken, deze kunnen voor vervelende vlekken en kringen zorgen. Dit komt doordat onder de tuinmeubelhoes condens kan ontstaan, waardoor de tuintafel kan ‘’stikken’’. Onbehandeld teakhout kun je voorzien van olie om de originele kleur te behouden. Let op: het behandelen met olie zal je minimaal één keer per jaar moeten herhalen om de kleur te behouden.

Teakhouten tuintafel kopen?

Kwalitatief goede teakhouten tuintafels koop je het beste bij een tuinmeubelspeciaalzaak. Deze bieden een betere kwaliteit, goede uitleg en hebben vaak meer keuze. Gerrits Tuinmeubelen is zo’n speciaalzaak en biedt een ruim assortiment teakhouten tuintafels aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *