Praktisch opbergen hoe zien jouw bureau en kasten eruit

Kunstgras voor sport en spel

Mensen kunnen meerdere redenen hebben om voor kunstgras te kiezen in plaats van echt gras. Denk hierbij aan onderhoud, het voorkomen van ongedierte, of puur omdat ze het mooi vinden. Toch is er nog een reden die veel mensen aanspreekt, en dat is dat kunstgras ook voordelen kan hebben voor sport en spel.

Effen

Een van de redenen dat mensen kunstgras kiezen voor hun tuin of sportveld, is dat kunstgras heel erg effen gelegd wordt. Dat houdt in dat het erg vlak en gelijk ligt, zonder hobbels of gaten. Bij echt gras kan je hier wel last van hebben. Helemaal als er fanatiek op wordt gesport, kunnen stukken gras verslijten of kunnen er gaten ontstaan. Dit zal niet gebeuren bij kunstgras.

Natuurlijk is het hierbij wel zaak dat het kunstgras netjes gelegd wordt. Wanneer je kunstgras kopen wil, is het dan ook zaak om te zorgen dat je weet hoe jij je gras dient te leggen, of hier anders een professional voor in te schakelen.

Schoon en droog

Kinderen worden nou eenmaal vies bij spelen – het is bij wijze van spreken een natuurwet waar niemand tegenop kan. Dit is echter te voorkomen wanneer ze op kunstgras spelen; anders dan natuurlijk gras, geeft kunstgras namelijk niet af.

Door het materiaal waar kunstgras van gemaakt is, droogt het bovendien ook snel op na een goede regenbui. Wachten tot het veldje droog is voor je weer kan voetballen, hoeft dan dus eigenlijk niet. Echter, ook hierbij is het belangrijk om op te letten dat het gras goed gelegd is; kuiltjes zullen plassen water lang vasthouden.

Brand- en schaafwonden

Natuurlijk gras geeft niet bepaald brand- of schaafwonden wanneer je valt, maar door allerlei andere natuurlijke factoren kan je hier wel sneller last van hebben dan bij kunstgras. Denk hierbij aan bijvoorbeeld steentjes of scherpe takken die je in – vooral ongemaaid – gras niet snel zal zien.

Waar je echter wél rekening mee dient te houden als je kunstgras kopen wil, is dat sommige soorten kunstgras redelijk warm kunnen worden in de zon. Wordt jouw grasveld dus veel gebruikt voor sporttoernooien, of kruipen je kinderen en huisdieren er veel in rond, dan is het zaak om bij de aankoop op te letten hoe warm je gras wordt. Wanneer je op bijvoorbeeld een website als https://www.gardensense.nl/ kijkt, kan je hun professionele advies hierover vragen.

Kunstgras voor sport en spel: conclusie

Hoewel zowel natuurlijk gras als kunstgras hun voor- en nadelen hebben voor sport en spel, zijn de redenen die men heeft om voor kunstgras te gaan, vaak gebaseerd op intensiever gebruik; voor een sportveld voor een sportvereniging of een speelveld bij een school zal men eerder baat hebben bij kunstgras dan dat bijvoorbeeld een kinderloos gezin dat heeft.

Waar je zelf ook de voorkeur aan geeft, het blijft altijd zaak om goed te overdenken wat voor soort gras het beste bij jou past. En, niet onbelangrijk, wanneer je een keuze hebt gemaakt, zorg dan dat het gras goed gelegd wordt. Voorkomen is ook hierin beter dan genezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *