Vier hoteltrends van 2022

Vier hoteltrends van 2022

Veel mensen hebben de afgelopen twee jaar thuis doorgebracht. Hierdoor zijn mensen zich meer en meer gaan verheugen op vakanties, weekendjes weg en hotelovernachtingen. Dit brengt nieuwe trends met zich mee. Je leest hier vier hoteltrends die in 2022 van groot belang zijn voor bezoekers. We geven jou de informatie hoe je hier bewust op in kunt spelen zodat jij je gasten een onvergetelijk verblijf biedt. 

1. Persoonlijkheid

Omdat veel mensen al een lange tijd niet op reis zijn geweest, zijn hun verwachtingen hierover ook gestegen. Het is aan jou als hotel om deze wens waar te maken. Dit doe je door onder andere een persoonlijke beleving aan het bezoek toe te voegen. Dit kan je eenvoudig realiseren door tijdens de reservering de gast in te laten vullen van welke wijn ze bijvoorbeeld houden. Rood? Of toch liever chardonnay of bubbels? Je kunt dan een heerlijk flesje klaarzetten met een persoonlijk kaartje. Dit soort dingen zorgen voor een positieve ervaring van bezoekers. 

2. Solo reizen

Steeds meer mensen maken de keuze om alleen op reis te gaan. Het is daarom van belang om het voor solo-reizigers net zo aantrekkelijk te maken als voor mensen die met twee of meer op reis zijn. Dit realiseer je door bijvoorbeeld individuele reizigers aan te moedigen om zich aan te sluiten bij andere individuele reizigers. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijk diner, concert of lunch. Daarnaast is het belangrijk dat kamers die voor een persoon zijn ingericht, er net zo luxe en verzorgd uitzien als kamers voor meer personen. Mensen komen er immers wel voor ontspanning en een prettige ervaring. 

3. Workstations

Covid-19 zorgde ervoor dat mensen meer liefde voor reizen in eigen land ontwikkelden. Daarnaast is flexibel werken herontdekt. Hierdoor zijn workations: werken en vakantie ontzettend populair geworden. Werkplekken in een hotel, of in een hotelkamer zijn momenteel dan ook erg belangrijk. Een bedrijf als https://katoprojecten.nl/ weet precies wat jij nodig hebt om bezoekers een optimale ervaring te bieden. 

4. Duurzaamheid

Duurzaamheid is een trend die de laatste jaren een ‘hot topic’ is binnen hotels. Dit is nog steeds erg relevant, aangezien het milieu steeds belangrijker wordt voor mensen. Probeer duurzamer te zijn door wegwerp plastic te vermijden, voedselverspilling tegen te gaan en shampoo- en douchegel flesjes te vervangen voor dispensers die opnieuw gevuld kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *