trampoline kinderen

Help! Ze willen een trampoline

Papa Papa.. we willen een trampoline! De kleine smurfen vragen er nu al maanden om en je gaat eindelijk overstag. Het is toch eigenlijk wel heel leuk en ook heel gezond natuurlijk. Wie weet ga je zelf ook nog stiekem een poging wagen als hij eenmaal staat. Maar weet je waar je aan begint? Kies verstandig en lees hier waar je om moet letten bij de aanschaf.

De keuze is reuze

Rechthoekig of rond, eentje met vangnet of toch die ingegraven variant. Er is ontzettend veel keus op het gebied van trampolines. Welke is dan geschikt voor mij? Om op die vraag antwoord te kunnen geven dien jerekening te houden met een aantal zaken, namelijk: draagvermogen, frame, afdekrand en springveren. Ben je van plan om met meerdere tegelijkertijd te springen of is de kleine de enige die er gebruik van zal maken. Het speelt allemaal een rol in de aanschaf. Vanzelfsprekend is een grote trampoline perfect geschikt voor meerdere personen en dus ook meer draagvermogen. Een kleine trampoline is perfect voor de kleinere springers. Ook zul je de afweging moeten maken tussen mét vangnet of zónder. Houd er rekening mee dat een vangnet verplicht is bij een trampoline boven de grond sinds 2015.

Boven of onder de grond?

Dit is misschien wel de belangrijkste en moeilijke afweging die je zult moeten maken. Een trampoline boven de grond is eenvoudig op te zetten, maar is wel minder stijlvol in de achtertuin. Een ingegraven variant ziet er goed uit in de achtertuin, maar kost wel meer tijd om op te zetten. Er is voor beide soorten wat te zeggen, maar de keus blijft bij jouzelf. Over het algemeen is het qua veiligheid ongeveer gelijk, aangezien de vangnetten verplicht zijn tegenwoordig bij bovengrondse trampolines. Het komt dus echt neer op smaak. Eén ding is zeker, neem de tijd om na te denken over de keuze. Zodra die staat, kom je er niet meer van af. Daar zijn ze te leuk voor.

Uiteraard is het wel zo handig om te weten hoe diep je het gat in je tuin moet graven in je tuin. Gebruik hiervoor onderstaande handige tabel!

Rond
Rechthoekig
Diameter trampoline Diepte kuil Afmetingen Diepte kuil
180 – 200 cm 30 cm 190 – 280 cm 40 cm
244 – 270 cm 50 cm 215 – 330 cm 65 – 75 cm
270 – 430 cm 75 – 80 cm > 330 cm 80 cm

Welk merk?

Er zijn verschillende merken in de trampolinewereld. 3 Van de bekendste zijn Berg, EXIT Toys en Salta. Alle drie zijn gespecialiseerd in kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Met deze merken zit je dus altijd goed. op welk merk de keuze valt, is afhankelijk van het budget. Met een lager budget kun je terecht bij EXIT Toys. Dit merk biedt een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor de duurdere varianten kun je het beste kijken naar Salta of Berg. Zij vragen iets meer, maar leveren in ruil daarvoor wel extreem goede kwaliteit en duurzaamheid. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *