De handigste tips voor een eigen huis (en tuin) verbouwing

De handigste tips voor een eigen huis (en tuin) verbouwing

Ga je binnenkort verhuizen, maar moet er eerst nog een hoop verbouwd worden voordat je je intrek kunt nemen? Of ben je een beetje uitgekeken op het huidige interieur en heb je besloten dat het tijd wordt voor een kleine verbouwing? Dan kunnen onderstaande tips zeker nuttig zijn als je zelf de handen uit de mouwen gaat steken.

1.   Zorg voor goede klus verlichting

De meeste klussers gaan vaak tot de laatste uurtjes door. Dat geeft ook helemaal niet. Zeker niet als je het klussen buiten je werk om gaat doen, want niet iedereen heeft de luxe om een weekje vrij te nemen om te verbouwen in huis. Maar het kan dan wel vervelend zijn als je in slecht licht (of zelfs in het donker) een muurtje moet verven. ‘s Avonds lijkt het er prima uit te zien, maar wacht eens tot de volgende ochtend en bekijk de muur dan weer met daglicht. Daarom mag een breedstraler echt niet ontbreken tijdens een verbouwing. Het geeft een stuk beter licht dan een gewoon peertje die je standaard tijdens elke verbouwing in de kamer ziet hangen.

2.   Leg een klus outfit klaar

Het is natuurlijk zonde als je goede kleding naar de knoppen gaat. Zorg er daarom voor dat je een speciale outfit hebt waar je in kunt klussen. Helemaal handig is het om je kluspak in het huis te laten als je weg gaat. Zeker als je er nog niet woont en je na het klussen dus naar je oude huis gaat. Stel dat je de volgende dag eerst gaat werken en je besluit aan het einde van je werkdag om meteen naar het nieuwe huis door te gaan om te klussen, dan hoef je niet eerst langs het oude huis om je kluskleding op te halen. Dat bespaart weer een hoop tijd!

3.   Je hoeft niet alle gereedschappen nieuw aan te schaffen

Nieuw gereedschap kan best wel duur zijn als je dit nieuw moet aanschaffen. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om te kijken of je het tweedehands kunt aanschaffen, maar ook dat is niet ideaal. Je weet bijvoorbeeld niet of het nog werkt en het kan daarna een hoop ruimte in beslag nemen. Heb je bijvoorbeeld een stoomapparaat nodig om het behang van de muur te halen? Huur deze dan gewoon bij een bouwwinkel bij jou in de buurt.

4.   Bereid je goed voor

Niets is irritanter dan tijdens het klussen weer naar een bouwmarkt te moeten omdat je iets vergeten bent. Je bent immers net zo lekker aan het werk. Zorg er daarom voor dat je je goed voorbereid. Maak een lijstje met wat je allemaal nodig hebt en als je spullen gaat huren; maak voor jezelf een planning wanneer je verwacht deze klus uit te voeren, zodat je genoeg tijd hebt om de gereedschappen te reserveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *