Wat kost dubbel glas inclusief plaatsen?

Wat kost dubbel glas inclusief plaatsen?

Comfortabel wonen… het klinkt als vanzelfsprekend, maar is dat alleszins. Wanneer je voor de charme van een oudere woning bent gevallen, is de kans groot dat de isolerende waarde tegenvalt. Een goede isolatie is essentieel voor een fijn binnenklimaat én forse besparingen op je energiekosten. In vrijwel iedere moderne woning komen we tegenwoordig dubbel glas tegen. Als je hier nog niet over beschikt, is het zeker de moeite waard om meer informatie te verzamelen. Met dubbel glas verhoog je het wooncomfort en geniet je van een lagere energierekening. Dat klinkt als de ultieme win-win situatie, maar is dat ook wel zo? Zijn de kosten van dubbel glas het echt waard om deze stap te wagen? Zo ja, wat kost dubbel glas dan? Wij hebben alle belangrijke informatie voor jou op een rijtje gezet. 

Flinke investering

Dubbel glas bestellen is een slimme manier om voor meer wooncomfort en een lagere energierekening te zorgen. Het is echter geen investering om (te) licht over te denken. Voordat je deze investering wilt maken, wil je natuurlijk wel op de hoogte zijn van de algemene kosten en de terugverdientijd. HR++ isolatieglas is verreweg de meeste gekozen glassoort in ons land. Voor een standaard tussenwoning ben je circa €  2.500 inclusief plaatsen kwijt. Een flinke investering, dat is duidelijk. Maar is deze investering het ook echt waard?

Besparen op de energierekening

Naast de voordelen voor het wooncomfort, kent het plaatsen van dubbelzijdig glas nog een groot voordeel: je kunt drastisch besparen op de energierekening. Deze besparing is niet alleen fijn voor de portemonnee én het milieu, maar ook nog eens voor de terugverdientijd. Veel consumenten schrikken in eerste instantie als ze de kosten voor dubbel glas zwart-op-wit mogen aanschouwen. Kost het echt zoveel?

Dat het een flinke investering is mag duidelijk zijn. Dat woord geeft echter ook direct weer waar het om gaat: een investering. Je verdient de kosten dus op de lange termijn terug. Het geld is niet direct verdwenen, maar wordt uiteindelijk weer terug verdiend. Gemiddeld bespaar je dankzij dubbel glas zo’n 200 tot 500 euro per jaar. Dit is uiteraard afhankelijk van het type woning en het soort glas dat gebruikt wordt. Een snelle rekensom leert ons dat je daardoor binnen vijf tot tien jaar je geld terug verdiend hebt. Ondertussen geniet je wel al van een verhoogd wooncomfort en zal je na de terugverdienperiode ook nog eens ieder jaar extra geld bespraken. Investeren in dubbel glas loont!

geld besparen energie

Besparen op dubbel glas

Uiteraard blijft het vervangen van alle ramen in huis een ingrijpende klus. Eentje die om een flinke investering vraagt. Dan is het ook logisch dat je zeker wilt weten dat deze klus goed wordt uitgevoerd. Daarnaast wil je ook niet te veel betalen. Een lastige spagaat. Hoe weet je immers dat je de juiste vakman tegen de laagste prijs in huis haalt?

Hierbij raden we aan om eerst goed research te doen bij verschillende glasbedrijven in jouw omgeving. Bekijk wat voor prijzen er gemiddeld gevraagd worden en of er voldoende positieve reviews te vinden zijn. Tegenwoordig is dit zeer gemakkelijk te vinden via de digitale wereld. Neem met enkele glasbedrijven contact op en vraag of ze voor jou een offerte op kunnen stellen. Vervolgens is het zeer eenvoudig om de voordeligste keuze te maken. Door inzicht te krijgen in de verschillende prijzen, bespaar je eenvoudig veel geld op de aanschafkosten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *