Vakantiehuizen hoe houd je ze koel in de zomer

Vakantiehuizen: hoe houd je ze koel in de zomer?

Het is geen geheim dat uw eigen vakantiehuis een geweldige manier is om de omgeving dagelijks te veranderen en even weg te zijn van de routine, althans voor een korte tijd. De waarheid is dat veel mensen nog steeds alleen in de zomer van dit voordeel genieten, en als het kouder weer wordt, staat het houten huis leeg tot het volgende seizoen. Specialisten die zich bezighouden met de productie van vakantiehuizen benadrukken echter dat het niet nodig is om de voordelen van uw privé-vakantiehuis in de winter op te geven. Door kwaliteit isolatie te bieden, kunnen houten huizen niet alleen een goede reden worden om vaker naar de natuur te ontsnappen, maar ook een geweldige plek voor feesten waar u gemakkelijk een groep van uw dierbaren kunt ontvangen.

Vakantiehuizen: kwaliteitsisolatie

Het is bekend dat hout als bouwmateriaal uitstekende isolerende eigenschappen heeft. Dit betekent dat het niet alleen geluid goed vasthoudt, maar ook warmte. Als de blokhut echter niet alleen in de zomer maar ook in het winterseizoen wordt gebruikt, zijn deze eigenschappen onvoldoende om een ​​aangename temperatuur in huis te behouden. Vakantiehuizen die het hele jaar door gebruikt worden, zoals elk ander gebouw, vereisen professionele isolatie.

Welk isolatiemateriaal kiezen?

Tegenwoordig zijn er tal van manieren om een ​​houten huis te isoleren, maar een van de meest populaire materialen voor isolatie is schuimpolyether. Volgens experts van houten huizen is schuimpolyether geen isolatiemateriaal, wat zorgt voor de hoogste kwaliteit van werken (door het ontbreken van polyether dichtheid), maar het eenvoudige werkproces wordt een groot voordeel. Tijdens het isolatie proces worden speciale panelen rechtstreeks van hout aan de muren bevestigd.

Een ander alternatief voor isolatie is polyurethaan, dat zich kenmerkt door een extreem hoge kwaliteit en hoge elasticiteit. Het is een duurzaam en duurzaam materiaal dat door zijn structuur de laagste thermische geleidbaarheid coëfficiënt heeft en goed hecht op elk oppervlak. Steenwol met een lagere thermische geleidbaarheid wordt ook vaak gebruikt bij woningisolatie, maar daarnaast moet polyethyleenfolie worden gebruikt (om waterdamp te absorberen die schadelijk is voor de muur).

Kortom, vakantiehuizen kunnen net als elk ander type huis worden geïsoleerd met verschillende materialen. Het is belangrijk om te benadrukken dat u bij het kiezen van een materiaal voor de isolatie aandacht moet besteden aan de coëfficiënten van warmteoverdracht U en thermische weerstand R. Met de eerste kunt u de thermische isolatie schatten of de hoeveelheid warmte die door het isolatiemateriaal kan dringen – hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er doordringt. In termen van thermische weerstand, hoe hoger de weerstand – de warmere scheidingswand.

Bij het kiezen van een isolatiemateriaal voor uw vakantiehuis kopen is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het gekozen materiaal ademend is, geen vocht ophoopt en bestand is tegen de groei van micro-organismen.

Wat moet u weten voordat u met isolatiewerken begint?

Allereerst is het, voordat u de isolatiewerkzaamheden plant, de moeite waard om te weten dat houten huizen niet onmiddellijk na hun bouw moeten worden geïsoleerd. Volgens de fabrikanten van houten huizen bezinken en schuiven vakantiehuizen in de eerste jaren na de bouw meestal een beetje, zodat er geen haast is met isolatiewerkzaamheden. De praktijk leert dat in het eerste jaar de muren van een houten huis de neiging hebben om 2-3% van de hoogte van de muur te zetten (als de muur van het huis bijvoorbeeld 4,5 m hoog is, neemt de hoogte met ongeveer 10 cm af). Als de isolatiewerkzaamheden voortijdig worden gestart, zullen verlijmd polystyreen, schuim of andere materialen waarschijnlijk worden beschadigd (dit betekent dat de isolatie later gedeeltelijk opnieuw moet worden gedaan). Als wachten om wat voor reden dan ook geen optie is, raden we u aan om met specialisten uit het veld te overleggen voordat u met uw werkzaamheden begint.

Een andere, niet minder belangrijke aanbeveling van specialisten is om isolatiewerkzaamheden van buitenaf uit te voeren. De isolatie van de tuinkamers van binnenuit wordt als niet praktisch gezien – vereist veel sloopwerkzaamheden, kan een perfecte bodem creëren voor knaagdieren en schimmel als de werken niet goed worden uitgevoerd.

Isolatie van ramen en deuren

Volgens algemene statistieken hangt de isolatie van een houten huis af van het feit of de deuren en ramen van het huis goed geïsoleerd zijn. Om een ​​vakantiehuis geschikt te maken om het hele jaar door te wonen, is het daarom de moeite waard om niet alleen in de verwarming te investeren.

Allereerst raden experts aan om bij het kopen van een vakantiehuis niet te besparen op deuren en ramen. Besluit je een oud vakantiehuis te renoveren met behoud van authenticiteit en stijl, dan kun je de warmte verhogen door dikker vensterglas te plaatsen. Een goed resultaat is ook gegarandeerd als u een speciale kit aanbrengt op de plaatsen waar het glas aan het raamkozijn is bevestigd, wat meestal de isolatie van het raam verhoogt. Als de scheuren in het raam met het blote oog zichtbaar zijn, kunt u ze dichten met watten of verschillende soorten restjes.

Goed geïsoleerde vakantiehuizen hebben ook hoge deur isolatie-eigenschappen. Dit gaat niet alleen over de belangrijkste buitendeuren, maar over alle deuren die het huis verbinden met de koudere kamers. De manier om dergelijke deuren te isoleren is om alle kleine kieren af ​​te dichten. Als koude lucht via de onderkant van de deur de kamer binnenkomt, kunnen er ook speciale isolatie borstels aan worden bevestigd.

Waarom is het nodig om niet alleen de muren te isoleren?

Om een ​​hoogwaardige isolatie van het huis te garanderen, moet u dit onderwerp breed bekijken. De waarheid is dat een echt warme tuinkamer in elk onderdeel geïsoleerd is – het heeft geen zin om alleen muren te isoleren en voor een hoge isolatie van deuren en ramen te zorgen als de kou constant via het dak of de vloer binnenkomt.

Dakisolatie

Het dak dat het vakantiehuis beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals neerslag, wind of zon, heeft ook een grote invloed op de algehele thermische isolatie van de tuinkamers. Zoals de praktijk laat zien, geeft een onbeheerd en ongeïsoleerd dak gewoonlijk ongeveer 30% (soms meer) van de warmte van het huis vrij naarmate de warmte stijgt, dus het vinden van een betrouwbare isolatieoplossing is vooral belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *