Smart thermostaten

Smart verwarmingen kunnen helpen als je huis slecht geïsoleerd is, verwarming kan per kamer ingesteld worden!

Smart thermostaten zijn de nieuwste trend in de woningverwarming. Een Smart thermostaat kan je verwarming op afstand via het internet in- of uitschakelen, zodat je je Greenchoice app kunt gebruiken om je verwarming aan te zetten als je van een weekendje weg bent, of uit te schakelen als je onverwachts naar buiten komt. Veel van deze programmeerbare digitale verwarmingssystemen laten zien hoeveel verwarming je gebruikt. Sommige slimme thermostaten controleren ook je gebruik en leren je routine.

Er zijn verschillende merken smart verwarmingsthermostaten op de markt, die elk op een iets andere manier werken. Greenchoice kan veel meer voor je huishouding betekenen, lees meer hier!

Hoe werken smart thermostaten?

Het idee achter smart thermostaten is dat ze het verwarmen van onze huizen efficiënter kunnen maken. Verwarming vertegenwoordigt het grootste deel van de meeste energiefacturen in huis – vooral in de wintermaanden. Omdat smart thermostaten zijn aangesloten op het internet via je Wi-Fi, kun je je smartphone gebruiken om je verwarming te regelen, zelfs als je niet thuis bent of als je niet de moeite neemt om van de bank op te staan om de thermostaat lager te zetten.

Naast de mogelijkheid om je telefoon of computer te gebruiken om je verwarming aan en uit te schakelen, kun je ook een slimme thermostaat programmeren – net zoals je een traditionele thermostaat zou doen. Behalve dat je niet naar je eigenlijke thermostaat hoeft te gaan om uit te zoeken wat de knoppen doen, kun je je telefoon of computer gebruiken om deze te programmeren.

Sommige smart thermostaten kunnen zichzelf controleren door je routine te leren of je te volgen via GPS, je verwarming aan te zetten wanneer je in de buurt van huis bent.

Afhankelijk van de slimme thermostaat die je koopt, zijn ze voorzien van een hele reeks verschillende functies. Sommige zijn in staat om je te voorzien van een gedetailleerd overzicht van hoeveel energie je verbruikt en informatie op te slaan zodat je je verwarmingsgeschiedenis kunt bijhouden. Sommige slimme thermostaten kunnen zelfs je warm water regelen, op voorwaarde dat je geen combiketel hebt.

De hoop is dat het geven van meer controle je geld zal besparen, omdat je uiteindelijk niet onnodig een leeg huis zult verwarmen of water zult verwarmen.

Greenchoice slimme meter: Hoe kunnen slimme thermostaten je geld besparen?

Er zijn verschillende manieren waarop slimme thermostaten je kunnen helpen om geld te besparen. Hoewel velen met een flink prijskaartje komen, betekenen de potentiële besparingen die sommige mensen op hun verwarmingsrekeningen kunnen realiseren dat het voor je een waardevolle investering kan zijn.

Hier zijn slechts een paar manieren die slimme thermostaten en Greenchoice zonnepanelen je geld kunnen besparen:

  • je kunt je verwarming inschakelen wanneer je op weg naar huis bent. Zo verspil je geen geld aan verwarming als je vastzit op het werk, of als je beslist om ‘s avonds uit te gaan.
  • je kunt je verwarming ook uitschakelen als je vergeet de verwarming uit te schakelen wanneer je vertrekt.
  • sommige smart thermostaten leren je dagelijkse routine en schakelen zichzelf automatisch aan en uit.
  • sommige smart thermostaten moedigen je aan om je verwarming met een graad of twee te verlagen, omdat je precies zult zien hoeveel je kunt besparen.
  • er zijn zelfs smart thermostaten waarmee je individuele ruimtes in je huis kunt regelen, zodat je alleen de ruimtes kunt verwarmen die je vaak gebruikt.
  • zodat je niet onbedoeld je huis verwarmt op een warme dag, kunnen sommige slimme thermostaten zich aanpassen aan het weer.
  • bepaalde smart thermostaten kunnen zelfs jou en je gezin via GPS volgen. Ze weten wanneer je je huis verlaat en wanneer je op de terugweg bent, dus ze schakelen de verwarming uit wanneer deze niet nodig is.

Moet je een smart thermostaat installeren?


Er zijn geen garanties dat een slimme thermostaat je geld bespaart. Dit is volledig afhankelijk van de vraag of je gebruik maakt van alle mogelijkheden die de smart thermostaat je biedt. En als je je smart thermostaat wilt gebruiken om het energieverbruik te verminderen.

De initiële kosten van een smart thermostaat zijn over het algemeen enkele honderden euro’s. Als je slechts van plan bent bij het blijven in je huis voor een jaar of twee, dan heb je niet lang genoeg de tijd om de kosten van installatie terug te verdienen.

De meeste merken raden je aan om een professionele verwarmingsinstallateur in te schakelen om de installatie uit te voeren. Hoewel je ze ook zelf kunt installeren, als je er vertrouwen in hebt in jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *