Kies altijd de juiste isolatie voor jouw dakkapel.v1

Kies altijd de juiste isolatie voor jouw dakkapel

Wil jij jouw woning verrijken met een dakkapel? Een goede keuze. Het is immers niet voor niets dat we dakkapellen tegenwoordig overal zien verschijnen. Ze beschikken niet alleen over talloze voordelen voor het wooncomfort, maar zorgen ook voor een waardestijging van het huis. Kortom, er is eigenlijk geen enkele reden om niet voor een dakkapel te kiezen.

Toch is het wel belangrijk dat je met enkele zaken rekening houdt. Hierbij is vooral de isolatie van de dakkapel van essentieel belang. Maar waarom eigenlijk? En waar moet je dan op letten als je de isolatie voor jouw dakkapel regelt? In dit artikel zetten we alles wat je moet weten over de isolatie van de dakkapel voor jou op een rijtje.

Waarom is isoleren noodzakelijk?

Vrijwel iedereen weet tegenwoordig wel hoe belangrijk het is om hun woning te isoleren. Niet alleen om het woongenot te verhogen, maar ook om meer energie te besparen. Een betere isolatie betekent immers ook dat de warmte in huis langer aanwezig blijft, waardoor je minder hard hoeft te stoken. Daarnaast zal het in de zomer juist langer koel blijven, waardoor je ook niet zo snel op ventilators en aircosystemen hoeft over te gaan.

Er zijn verschillende delen in huis die wat extra aandacht verdienen. Dit geldt ook voor de dakkapel. Maar wat houdt dit precies in en waar moet je op letten?

Wanneer spreken we van dakkapel isolatie?

Wat bedoelen we eigenlijk precies met dakkapel isolatie? Deze vorm van isolatie wordt voornamelijk aangebracht bij houten dakkapellen. Wie tegenwoordig kiest voor een kunststof dakkapel, zal merken dat extra isolatie meestal (indien de materialen van goede kwaliteit zijn en deze goed gemonteerd is) niet nodig zal zijn. Als we spreken van dakkapel isolatie bedoelen we het aanbrengen van isolatiematerialen om de isolerende waarde van de dakkapel te verbeteren.

Er zijn verschillende isolatiematerialen waar je gebruik van kunt maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan steenwol of dampdoorlatende folie. Wij raden af om de isolatie van de dakkapel zelf te verzorgen. Schakel hier altijd een deskundige voor in. Zo weet je niet alleen zeker dat je van een optimaal rendement profiteert, maar ook dat het juiste materiaal wordt gebruikt. Welk materiaal geschikt is, hangt immers van meerdere factoren af. De isolatiedeskundige bepaalt welke materialen het meest geschikt is en zal je het kostenplaatje toelichten.

Dakkapel isolatie: de voordelen op een rijtje

Maar waarom zou je naast de dakkapel ook nog eens investeren in extra isolatie? Wij zetten de belangrijkste voordelen van dakkapel isolatie voor jou op een rijtje:

  • Isolatie hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Vaak denken mensen ten onrechte dat dakkapel isolatie ontzettend in de papieren kan lopen. In de praktijk valt dit echter best wel mee. Bovendien worden de isolatiekosten vaak verrekend met het plaatsen van een geheel nieuwe dakkapel. Hierdoor ben je onder de streep vaak veel goedkoper uit.

  • Ook het wooncomfort zal enorm toenemen door dakkapel isolatie. Hierdoor gaat er immers geen warmte meer verloren en heb je nooit meer te maken met vervelende tochtvlagen. Daardoor beschik je direct over een functionele en prettige extra woonruimte.

  • Dakkapel isolatie is, indien goed aangebracht, zeer effectief. Hierdoor zal je vrijwel direct verschil in wooncomfort en uiteindelijk ook aan de hoogte van je energierekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *