zolder hobbykamer

Isoleer je zolder zodat je het goed kan gebruiken als extra kamer!

Zoekt u naar een manier om meer uit uw zolder te halen? Wilt u weten waarom het belangrijk is om hiervoor uw zolder te isoleren? Dan bent u hier aan het juiste adres! Een zolder kun je natuurlijk gebruiken als berging, maar je kunt er ook een extra kamer van maken. Iedereen heeft toch behoefte aan meer ruimte? Voordat dit echter kan worden gerealiseerd is het nodig om uw zolder goed te isoleren. Hierdoor kan er gegarandeerd worden dat uw opgeslagen spullen in goede staat blijven. Wilt u hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Gevolgen van slechte dakisolatie

Voordat u de zolder kunt gebruiken als extra slaapkamer of thuiskantoor, moet er eerst voor worden gezorgd dat het dak goed geïsoleerd is. Een slechte dakisolatie kan namelijk veel nadelige gevolgen hebben.

Op de korte termijn merkt u dat er hogere energiekosten zijn. Een gat in uw dak merkt u als een gat in uw portemonnee, doordat er veel warmte ontsnapt. Hierdoor heeft uw huis meer energie nodig om op temperatuur te blijven. Daarnaast kan een slechte dakisolatie zorgen voor lekkage. Niet ideaal natuurlijk als daar uw bureau met dure computer staat opgesteld.

Maar, die lekkage is niet alleen een groot risico voor uw zolder, maar voor uw huis in zijn geheel. Een daklekkage laat namelijk veel vocht door. Hierdoor bestaat er een reële kans op schimmelvorming. Dit brengt negatieve gevolgen voor uw huis én gezondheid.

Kortom: het is heel verstandig om te investeren in een goede isolatie. Daarmee bespaart u direct op de energierekening. Maar ook voorkomt het hoge kosten door lekkage later.

dakisolatie

Opruimen en uw zolder gebruiken als nieuwe kamer

Nu uw zolder is geïsoleerd kunt u beginnen met opruimen en ruimte creëren. De slimste aanpak is om verschillende stapels te maken. Om te beginnen kan er worden gekeken naar welke spullen weg kunnen.

Leg uzelf hierbij geen onnodige verplichtingen op: ga daarom na welke spullen écht weg kunnen. Welke spullen bieden u een meerwaarde? Het is prima om hier even over na te denken. De zolder hoeft namelijk niet in één dag leeg.

Bij twijfel over het weggooien van spullen is het een tip om uw netwerk na te gaan of er iemand interesse heeft. Het kan beter voelen om iets weg te geven aan iemand die hier waarde aan hecht in plaats van het zomaar weg te gooien.

Een andere effectieve tip is om een datum te plakken op spullen waar u over twijfelt. U kunt bijvoorbeeld een datum van een jaar later noteren. De spullen die niet zijn gebruikt kunnen worden weggegooid wanneer de datum is verstreken. Zijn dit spullen die simpelweg niet vaak gebruikt worden? Overweeg dan om ze extern op te slaan. De zolder is immers iets waar u dagelijks meer woonplezier uit kunt halen door er een ruimte van te maken die echt iets toevoegt. Niet door er spullen te laten staan die u bijna nooit gebruikt!

extra kamer zolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *