Hoe leg PVC vloer

Hoe leg je een PVC vloer?

Ben je toe aan een nieuwe vloer en hebben PVC vloeren jouw voorkeur? Dan hebben we goed nieuws! PVC beschikt over talloze voordelen. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen deze vloeren in huis halen. Bovendien is een PVC vloer relatief gemakkelijk zelf te leggen. Hierdoor hoef je geen extra kosten te maken voor het inschakelen van een professional. Maar hoe pak je dat dan precies aan? Hoe moet je een PVC vloer leggen? Hieronder nemen we je stap voor stap mee in het legproces.

Let op de ondergrond

Voordat je een PVC vloer kunt gaan leggen, is het eerst belangrijk om op de conditie van de ondergrond te letten. Hierbij is het voornamelijk belangrijk dat de ondergrond waterpas is en stabiel blijft. In sommige gevallen is het beter om eerst een zwevende tussenvloer te plaatsen, zodat je zeker weet dat de PVC vloer mooi op de grond verwerkt kan worden. Ook moet de ondergrond goed schoongemaakt worden. Zorg er hierbij voor dat de grond stof- en vetvrij is. Als je van een speciale ondervloer gebruik maakt, controleer je eerst of de deuren na het plaatsen van de PVC vloer ook nog goed dicht kunnen.

Uitsnijden

Vervolgens is het belangrijk om de planken op maat te snijden. Dit doe je bij voorkeur in een ruime ruimte, zodat je over alle ruimte beschikt om rustig aan de slag te gaan. Het wordt tevens aangeraden om het PVC eerst enkele uren tot dagen in een ruimte in huis te laten liggen. Zo kan de vloer acclimatiseren naar de luchtvochtigheid en leefconditie in huis.

Als je uitsnijdingen maakt voor de deuren, hoeken en dorpels is het belangrijk dat je altijd iets ruimer snijdt dan je denkt nodig te hebben. Zodra je de planken gaat plaatsen, kan je altijd nog een stukje wegsnijden. Liever later wat bijwerken dan een hele plank weggooien.

pvc vloer snijden

Vloer leggen

Let bij het leggen van de vloer vooral op de naden. Voor het aanzicht is het niet mooi als deze duidelijk op de vloer te zien zijn. Probeer deze daarom onder meubilair weg te werken. Als je het vinyl in de juiste ruimte gelegd hebt, laat je eerst deze net zolang liggen en acclimatiseren totdat de planken weer helemaal rechtgetrokken zijn. Dan kan je de vloer gaan plaatsen.

Over het algemeen wordt aangeraden om de vloer direct te verlijmen. Hiermee verhoog je de levensduur en ziet de vloer er strakker uit. Als je de PVC vloer in een vochtige ruimte legt, moet je niet vergeten om de randen af te kitten. Zo kan er geen vocht onder de vloerdelen terecht komen. Laat de vloer altijd 24 uur drogen voordat je erop gaat lopen.

PVC vloer: zelf leggen of laten leggen?

De meeste PVC vloeren zijn relatief eenvoudig zelf te plaatsen. Toch betekent dit niet dat je niet voor uitdagingen komt te staan. Zo is het uitsnijden van de vloerdelen niet bepaald eenvoudig en kan het veel tijd kosten. Bovendien is niet iedereen in de juiste fysieke gesteldheid om de vloer zelf te leggen. In dat geval is het logisch als je wat hulp kunt gebruiken. Als je de vloer liever laat leggen, schakel je een specialist van Martijn de Wit vloeren in. Zo weet je niet alleen zeker dat de vloer op de juiste wijze gelegd wordt, maar geniet je ook nog van garantie over de installatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *