isolatie in huis

De voordelen van goede isolatie

Er zijn verschillende manieren waarop je een huis kunt isoleren, bijvoorbeeld houten jaloezieën. Het isoleren van een huis heeft veel verschillende voordelen. Om jouw huis goed te kunnen isoleren is het vaak wel nodig om een bepaalde investering te doen. Op de korte termijn zullen de kosten voor het isoleren dan ook hoger zijn. Op de lange termijn zullen de kosten zichzelf juist terugverdienen. Niet alleen voor de portemonnee maar ook voor het milieu en de waarde van de woning is het interessant om jouw huis te laten isoleren.

Besparen

De grootste reden die vaak wordt gegeven voor het isoleren van een huis is dat je gaat besparen. Door een investering in isolatie te doen zorg je ervoor dat de warmte in huis beter wordt vastgehouden. Aan de andere kant blijft de kou juist buiten het huis. Dit zorgt ervoor dat je de kachel in de winter een paar graden lager kunt zetten op de thermostaat. Het gevolg hiervan is dat je minder geld kwijt bent aan de maandelijkse kosten voor energie. Op deze manier ga je besparen en verdien je in de loop van de tijd de investering voor de isolatie vanzelf weer terug.

Milieu

Isoleren is in verschillende opzichten ook goed voor het milieu. Omdat je minder energie verbruikt voor onder andere het verwarmen van de woning, hoeft er ook minder energie opgewekt te worden. Een huis dat verwarmt is doormiddel van aardgas heeft dan minder gas nodig om warm te worden. Ook de elektriciteit die verbruikt wordt voor het gebruik van de CV zal in verbruik verminderen. Omdat elektriciteit niet altijd op een groene manier wordt opgewekt, betekent dit dat de uitstoot van schadelijke gassen bij de productie ook wordt terug gebracht.

Waarde van de woning

Een goed geïsoleerd huis kan worden voorzien van een hoger energielabel. Elke woning in Nederland die verkocht of verhuurd wordt is voorzien van een energielabel. Dit label geeft met categorieën van A tot en met G aan hoe energiezuinig en duurzaam een woning is. Een huis met energielabel G is het minst zuinig en er zal dan veel energie nodig zijn om de woning te kunnen verwarmen. Door het isoleren van een huis kan er een nieuw energielabel worden aangevraagd. Dit is niet alleen goed voor het omlaag brengen van de energierekening, de waarde van de woning gaat hierdoor ook een stuk omhoog.

Isoleren, gewoon doen!

Zoals je ziet zijn er genoeg voordelen en redenen te noemen waarom je jouw woning zou moeten isoleren. Op de lange termijn zal dit je een flinke besparing opleveren en op de korte termijn merk je al direct het verschil. De waarde van de woning gaat omhoog door goede isolatie en je draagt ook een steentje bij aan een beter milieu. Het is dus niet meer de vraag of je jouw huis gaat isoleren, maar wanneer je van start gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *