Zo geef je jouw thuiskantoor een make-over

Zo geef je jouw thuiskantoor een make-over

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Nu tijdens de coronacrisis is dit percentage alleen nog maar hoger geworden. Naar verwachting zullen de komende jaren veel kantoorbanen voornamelijk vanuit huis worden uitgevoerd. Midden in de woonkamer op de bank gaan zitten werken is echter niet bepaald bevorderlijk voor de werkefficiënt. Daarom is het ook belangrijk om over een goed thuiskantoor te beschikken. Niet alleen om de ergonomie te waarborgen, maar ook om externe stoorzenders buiten te sluiten. Maar hoe richt je een goed thuiskantoor in? Waar laat je je printer van PrintAbout? Hoe deel je de ruimte efficiënt in? Of hoe geef je deze de make-over die het verdiend? In dit artikel geven we enkele handige tips!

Kleurgebruik

Kantoren en andere werkkamers worden vaak een beetje saai en onpersoonlijk ingericht. Waarom zou je immers heel veel tijd in de inrichting en styling investeren als je hier enkel werkt? Wanneer je dit denkt, heb je het goed mis! Een kantoor heeft juist extra persoonlijkheid en sfeer nodig om een goede werkomgeving te creëren. Door de juiste kleuren en accessoires te gebruiken, prikkel je je creativiteit en is het veel fijner om hier daadwerkelijk te werken.

Voor welke kleuren je kiest is niet alleen afhankelijk van je eigen smaak, maar ook het werk wat je uitvoert. Iemand met een creatief beroept zal bijvoorbeeld meer baat hebben bij een interessant behangetje of een felle kleur aan de muren. Bij serieuze beroepen kunnen donkere en warme kleuren juist meer tot zijn recht komen.

Opruimen en het creëren van opbergmogelijkheden

Mis je de nodige sfeer in jouw thuiskantoor? Of is deze gewoon niet efficiënt genoeg ingedeeld om fijn te kunnen werken? Dan is het allereerst belangrijk om te zorgen dat je kantoor opgeruimd is. Creëer voldoende opbergmiddelen en houd ook rekening met het bergen van kleine essentiële voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan je verzameling Canon inktpatronen. Deze zijn onmisbaar om goed te kunnen werken en moeten daarom ook wel gemakkelijk gevonden kunnen worden.

Investeer in goede kasten en installeer extra lades onder je bureau, zodat je altijd over voldoende opbergmogelijkheden beschikt. Zorg er tevens voor dat papieren en andere kantoormaterialen kunnen uit het zicht gelegd kunnen worden. Zo word je niet afgeleid door kleine prullen op het bureau.

Goed lichtplan opstellen

Naast de juiste kantoormeubelen en een prettige uitstraling is het natuurlijk ook belangrijk om over voldoende licht te beschikken. Denk hierbij niet alleen aan algemene werkverlichting, maar zorg er ook voor dat er over voldoende sfeerverlichting wordt nagedacht.

Speel tevens ook zoveel mogelijk met het natuurlijke lichtval in deze ruimte. Kies voor raamdecoratie die het daglicht zoveel mogelijk naar binnen laten en zet je bureau bij een raam. Voldoende daglicht biedt niet alleen inspiratie, maar zorgt ook nog eens voor een gezondere en prettigere werkomgeving. 

Combineer het natuurlijke daglicht met andere lichtelementen. Laat eventueel een lichtplan door een professional opstellen, zodat je zeker weet dat je over voldoende licht in deze ruimte beschikt. Goede verlichting is immers essentieel in ieder thuiskantoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *