hypotheekrente

Wat is de hypotheekrente voor de hypotheek die het beste bij je past

Wil je weten wat de actuele hypotheekrente tarieven zijn op dit moment? Kijk dan eens op hypotheek24.nl. Hier vind je, in een oogopslag, de meest actuele rentetarieven. Wil je meer weten dan hoef je alleen maar op een rente in het overzicht te klikken en je ziet direct meer informatie. Bedenk wel dat de hypotheekvorm met het goedkoopste rentetarief niet de beste hypotheek voor je hoeft te zijn. Wil je weten welke hypotheek het beste past bij jouw situatie dan kunt je een handig 10-stappenplan doorlopen en direct jouw hypotheek berekenen.

Hypotheek berekenen op hypotheek24.nl


Je kunt op hypotheek24.nl met een handige online tool binnen enkele minuten berekenen hoeveel je maximale hypotheekbedrag is. Dat is handig als je wilt gaan zoeken naar een koopwoning want dan weet je precies hoe hoog het bedrag kan zijn van de woning die je zoekt. De maximale hypotheek die hypotheekverstrekkers mogen verstrekken bedraagt 100% van de marktwaarde van een woning. Dat betekent dat wanneer de marktwaarde van een woning € 250.000,- is je ook maximaal € 250.000,- aan hypotheek kunt krijgen. Alleen wanneer je de woning ook wilt verbouwen is het mogelijk om hiervoor een extra hypotheek af te sluiten. Maar dan moet de woning wel opnieuw worden getaxeerd om zo duidelijk te krijgen wat de waarde van de woning zal zijn als deze is verbouwd.

Hoe wordt het maximale hypotheekbedrag berekend?


De hypotheek die je maximaal kunt krijgen wordt berekend met het inkomen uit je dienstverband. Voor ondernemers en zzp’ers geldt een andere berekening. Geef in de online rekentool aan wat je brutoloon is. Daarnaast kun je ook aangeven of je spaargeld hebt en ook een eventuele studieschuld moet worden aangegeven. Met al deze gegevens wordt berekend wat de maximale hypotheek is hypotheekverstrekkers aan je verstrekken.

Een eigen huis verbouwen om er langer te blijven wonen?


Veel mensen met een eigen woning willen graag groter gaan wonen. Door de huidige drukte op de woningmarkt lukt dat niet. Wil je ook graag groter gaan wonen, maar lukt dat niet dan kun je overwegen om je woning te verbouwen. Als je er al langer woont kan het zijn dat de woning een overwaarde heeft. Deze zou je hiervoor kunnen gebruiken. Maar ook wanneer dat niet zo is, zal door de verbouwing je woning in waarde stijgen en dan is het waarschijnlijk ook mogelijk om hiervoor een bedrag te lenen. Wil je hier meer over weten maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek bij Hypotheek24.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *