Voorkom inbraak

Voorkom inbraak met een optimale huisbeveiliging

In Nederland vindt er elke 11 minuten een inbraak plaats. Veel mensen schrikken van de inbraakcijfers in ons land. Het lijkt altijd een ver-van-je-bed-show als je leest over de zoveelste inbraak of vernieling in jouw stad of dorp. Toch kan het ook jou gebeuren! Uiteraard is inbraak iets wat je te allen tijde wilt voorkomen. Het geeft je niet alleen een onveilig gevoel als iemand in jouw huis is geweest, maar ook het verliezen van spullen met emotionele waarde kan veel pijn veroorzaken. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je huis optimaal te beveiligen. In dit artikel vertellen we meer over de mogelijkheden om je woning te beschermen en leggen we uit waarom deze zo effectief werken.

huis bekijken inbreker

Zo beveilig je jouw woning

De beste huisbeveiliging voor jouw woning en gezin vinden kan best lastig zijn. Zeker als je niet precies weet waar je naar op zoekt bent. Hieronder zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje, die er allemaal stuk voor stuk voor zorgen dat je huis een veiligere plek is én blijft:

  • Draadloos alarmsysteem: met een draadloos alarmsysteem kan je het huis precies zo beveiligen als je zelf wilt. Door middel van een mobiele telefoon is het mogelijk om het systeem in de gaten te houden als je weg bent of vakantie viert. Zo zie je ook of er recent storingen zijn geweest en hoe deze opgelost kunnen worden.
  • Camerasysteem: veel mensen kiezen ervoor om hun woning te beveiligen door middel van camera’s. De camera’s houden een oogje in het zeil als jij of de andere gezinsleden dit niet kunnen doen. Bovendien is het, mocht het kwaad al geschied zijn, na een inbraak ook mogelijk om de inbrekers positief te identificeren. Tip: bij sommige camerasystemen is het mogelijk om een app op je smartphone of tablet te installeren, zodat je live beelden kunt bekijken.

camarasysteem beveiliging huis

  • Doe een Veilig Wonen Check: uiteraard zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om je woning optimaal te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan ‘slimme’ sloten of geluids- en lichtsensors. Om er zeker van te zijn dat jouw woning voldoende is beveiligd, kan je gemakkelijk een Veilig Wonen Check laten uitvoeren. Door middel van een simpele test online bepaal je zo of je woning nog extra beveiliging kan gebruiken of dat deze op dit moment een voldoende scoort.

 De effectiviteit van deze middelen verklaard

De meeste mensen vinden het maar moeilijk voor te stellen dat enkele simpele aanpassingen aan hun woning voldoende is om inbrekers buiten de deur te houden. Als ze het willen, doen ze het toch wel. Dat is een veelgehoord argument als er gesproken wordt over het optimaliseren van de woonbeveiliging in huis. Toch is dat niet helemaal waar. Een alarminstallatie in huis of het gebruik van één van de andere veiligheidsmaatregelen kan echt verschil maken. De meeste inbrekers kunnen een woning binnen tien seconden betreden. Dit is vooral afhankelijk van de beveiliging van het huis uiteraard. Als het niet lukt binnen deze gestelde tijd, zullen ze zich al snel naar een ander doelwit verplaatsen. Het is immers niet veilig om minutenlang voor een huis te staan. Dit maakt de pakkans groter. Als jij beschikt over een manier om inbrekers op zijn minst af te schrikken of te vertragen in het voltooien van hun doel, is de kans klein dat ze de inbraak zullen voortzetten. Dat bespaart jou een heleboel slapeloze nachten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *