Voordelen goede veiligheidscilinder in veiligheidsslot van je woning

Voordelen goede veiligheidscilinder in veiligheidsslot van je woning

Huiseigenaren en ondernemers moeten veiligheid altijd voorop stellen. Hoe kun je anders diefstal, berovingen en schade in en rondom jouw woning voorkomen? Natuurlijk moet een hoge mate van weerstand geboden worden door de deur, het kozijn en andere toegangspunten. Het installeren van krachtige veiligheidssloten is een andere techniek om je woning te beveiligen. Deze sloten zorgen voor een extra laag van veiligheid en beveiliging.

Wat onderscheidt veiligheidssloten met een goede cilinder van andere sloten?

Om de tekortkomingen van conventionele sloten te verhelpen, werden deze veiligheidssloten ontwikkeld. Ze bieden verhoogde bescherming, zodat belangrijke gegevens en voorwerpen veilig gesteld zijn. Deze veilige sloten zijn voorzien van specifieke kenmerken om diefstal en inbraak af te schrikken. Elke slotenmaker zou deze sloten aanraden, van een slotenmaker in Utrecht tot een slotenmaker Amsterdam.

Samenstelling van metaal

Sterke, stevige metalen worden gebruikt om doeltreffende veiligheidssloten te bouwen. Deze sloten beschikken geen enkel plastic onderdeel. Aan het gewicht van een hoogbeveiligd slot kun je zien of het voor het grootste deel van metaal gemaakt is. Metaal is namelijk altijd zwaarder dan plastic. Hoe zwaarder het slot, hoe beter dit slot is.

Sterke kracht mag niet mogelijk zijn om een slot te breken. Daarom gebruikt men bouten van gehard staal die bestand zijn tegen pogingen om in te breken door middel van rammen, schoppen of een voorhamer te gebruiken. Dit soort slagen zou een zwakke stalen grendel verbuigen of verbrijzelen, waardoor jouw eigendom toegankelijk wordt voor een inbraak.

Complexiteit van slotcilinders

Het zal voor een dief moeilijker zijn om het slot te openen wanneer de cilinder van het slot ingewikkelder is en automatisch een beter inbraakbeveiliging kent! De inwendige werking van een slotcilinder moet moeilijk genoeg zijn om dieven te ontmoedigen zich aan het slot te stoten of er afdrukken van te maken.

Extreem veilige  sloten zijn moeilijk te verwijderen, omdat ze ontworpen zijn om boren te weerstaan. Sommige sloten hebben een omhulsel van harder metaal, unieke metalen pinnen of schijven die in het boorpad worden geplaatst. Zelfs het slot zelf is afgeschermd tegen een aanval van metaal.

Hoogwaardig veiligheidsslot

Elk beveiligingssysteem moet de veiligheid en beveiliging van jouw eigendom verhogen.  Sleutels die vermist raken of zonder toestemming gedupliceerd worden, vormen een probleem waar veel huiseigenaren mee te maken hebben gehad. Een systeem met beperkte sleutelopening, een extra kenmerk van hoog-veiligheids sloten, voorkomt illegaal kopiëren.

Er zijn verschillende gepatenteerde beperkte sleutelgat systemen. Met schriftelijke toestemming van de eigenaar van het huis of bedrijf,  mag slechts één slotenmaker duplicaatsleutels maken. Dit helpt bij het instellen van belangrijke controles binnen een bedrijf of organisatie.

Er zijn geen blanco sleutels op de vrije markt

Omdat slechts één slotenmaker een sleutel kan dupliceren, neemt daarom ook de noodzaak af om sloten te vervangen. Weten welke sleutels bij welke deuren horen en wie ze gebruikt, helpt de eigenaar van een bedrijf de toegang tot het pand te beheren en te regelen.

Sloten opnieuw instellen. De dagen van sloten vervangen wanneer een sleutel gestolen of verkeerd opgeborgen werd, zijn al lang voorbij. Sleutels, ook meester- en grootmeestersleutels, kunnen in hoogbeveiligde sloten opnieuw ingesteld worden, nog een voordeel van deze sloten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *