Vergeet niet om de WPAC berekening op tijd aan te vragen

Vergeet niet om de WPAC berekening op tijd aan te vragen

Ben je bezig met een nieuwbouwproject of een renovatie van een bestaande woning? Dan moet je met heel veel zaken rekening houden. Natuurlijk gaat het er vooral om wat de klant wil, maar jij bent degene die dat mogelijk moet maken. Hiervoor is kennis van zaken van groot belang. Ook is het belangrijk dat je weet waar je moet zijn om bepaalde zaken te regelen. Je kunt heel veel dingen online regelen, ook de WPAC berekening.

Wat is de WPAC berekening?

WPAC staat voor warmtepomp en airco en de WPAC berekening is de berekening die nodig is om het geluidsniveau van een buiten geplaatste warmtepomp te bepalen. Deze buitengeluid warmtepomp en airco berekening is verplicht gesteld vanuit de overheid. Maar hoe regel je deze berekening?

Hoe regel je de WPAC berekening?

Wil je een warmtepomp en/of airco buiten plaatsen, dan moet je rekening houden met de buren. Geluidsoverlast moet worden voorkomen. Officieel moet je de WPAC berekening in situ (laten) uitvoeren. Maar het kan heel veel werk en duur zijn om eerst een warmtepomp te plaatsen en deze dan aan de hand van de berekening te moeten verplaatsen. Daarom is er nu een rekentool waarmee je online aan de hand van alle beschikbare informatie deze berekening kunt aanvragen. Je kunt daardoor gemakkelijker voldoen aan alle geluidseisen in het bouwbesluit.

Waarom is een WPAC berekening nodig?

Woongenot is belangrijk. Geluidsoverlast kan een ernstige vorm van overlast zijn die het woongenot kan bederven. Een warmtepomp wordt steeds vaker geïnstalleerd omdat dit een duurzame manier kan zijn om je huis te verwarmen. Deze warmtepompen zijn niet volledig stil. Nu zul je daar in huis maar weinig last van hebben, maar je buren kunnen er wel overlast van ervaren, met alle gevolgen van dien. Om dat te voorkomen is een WPAC berekening nodig. Met deze berekening wordt aangegeven of de warmtepomp en de plaatsing ervan voldoet aan de gestelde geluidseisen. Is dit niet het geval? Dan kunnen nog voor plaatsing maatregelen worden getroffen.

Een WPAC berekening is snel online te regelen en voorkomt veel gedoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *