Allianz Direct inboedelverzekering

Ook jouw inboedel is goed verzekerd met een Allianz Direct inboedelverzekering

Waarom zou je een Allianz Direct inboedelverzekering afsluiten? Weet jij eigenlijk wel wat jouw inboedel waard is. Kijk eens in je huis rond en vraag jezelf eens af wat het je zou gaan kosten om alle spullen in jouw woning te vervangen. Dat geldt voor elke ruimte in je huis. Ook de spullen op een zolder en in de kelder. Dan hebben we het over alle spullen die je mee kunt nemen, bijvoorbeeld bij een verhuizing. Heb je een schuur? Ook de spullen die je in die schuur hebt staan of hangen, fietsen, gereedschap of een grasmachine, behoren tot jouw inboedel. Heb je een garage bij je huis en staan daar losse spullen in dan horen die ook bij jouw inboedel. Ook een tuinset, een parasol en los kinderspeelgoed in de tuin behoren bij jouw inboedel.

Wat kost een Allianz Direct inboedelverzekering?

Een Allianz Direct inboedelverzekering sluit je dus af voor je inboedel. De vraag is nu hoeveel is jouw inboedel waard. In de meeste gevallen is dit veel meer dan je denkt. Zoals gevraagd heb je misschien al even zitten tellen. Een bankstel, een tafel, stoelen, bedden en beddengoed, al je kleding en schoeisel. Maar vergeet dan niet, zeker als je klusser bent, je gereedschap eens te bekijken. Een boormachine, schuurmachine of hogedrukspuit. Wanneer je een inboedelverzekering gaat afsluiten dan vraagt de verzekeraar vaak om een inventarislijst of inboedelwaardemeter in te vullen. Bij een Allianz Direct inboedelverzekering hoeft dat niet. Je hebt een garantie tegen onderverzekering en daarom staat er geen bedrag op de polis. Wel zijn er bepaalde spullen die via de Allianz Direct inboedelverzekering zijn verzekerd voor een maximum bedrag. Deze worden apart vermeld op de polis.

Welke schade dekt een inboedelverzekering?

De schade die wordt gedekt bij een inboedelverzekering hangt af van het soort inboedelverzekering die je afsluit. Wanneer je een uitgebreide Allianz inboedelverzekering hebt afgesloten en er ontstaat schade door een van de volgende gebeurtenissen is die schade verzekerd:

·        Inbraak, diefstal en vandalisme

·        Brand, blus- en rookschade

·        Waterschade

·        Regen, hagel, sneeuw en storm

·        Omvallende bomen

De schade kan worden vergoed op de volgende manieren:

1.    De schade wordt gerepareerd wanneer dat mogelijk is

2.    De vervangingswaarde wordt betaald

3.    De nieuwwaarde wordt betaald

Let wel op want er zijn een aantal spullen die maximaal worden vergoed. Dit betreft onder andere:

·        Audio- en visuele apparatuur, computerapparatuur € 15.000

·        Kunst en antiek, verzamelingen en muziekinstrumenten € 15.000

·        Sieraden € 6.000

·        Huisdieren € 2.000

Je kunt ook een Allianz Direct inboedelverzekering compleet afsluiten. Deze dekt ook schade die je zelf veroorzaakt en schade veroorzaakt door schroeien en smelten.

Voorwaarden bij een inboedelverzekering

Zoals bij elke verzekering moet je ook bij een inboedelverzekering voldoen aan een aantal voorwaarden. Allereerst kun je alleen een inboedelverzekering afsluiten voor een huis dat staat in Nederland. Degene die de inboedelverzekering afsluit moet wonen op het adres waarvoor de inboedelverzekering wordt afgesloten. Dan geldt die inboedelverzekering voor elk lid van het gezin. Zoals hierboven al genoemd is geldt voor een aantal zaken een maximum vergoeding. Wanneer schade expres wordt veroorzaakt betaald de verzekeraar niet uit. In de polis staat een artikel onder welke omstandigheden de verzekeraar niet uitbetaald. Het is dan ook belangrijk dat je een polis altijd goed doorleest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *