Hoe kies je de perfecte eettafelstoelen?

Hoe kies je de perfecte eettafelstoelen?

Eettafelstoelen kunnen de sfeer in de eetkamer maken of breken. Wanneer je al over een tafel beschikt en toe bent aan nieuwe stoelen, kan het een flinke opgave zijn om deze te vinden. Het aanbod is tegenwoordig immers zó enorm groot en je wil natuurlijk ook zeker weten dat deze bij je huidige eettafel passen. De perfecte eetkamerstoel vinden lijkt dan ook vaak gemakkelijker dan het in werkelijkheid is. Waar begin je? Waar moet je op letten? En durf je verrassende combinaties te maken? Kortom: hoe kies je de perfecte eettafelstoelen? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Let op de huidige interieurstijl

Iedereen beschikt over andere wensen als het op hun interieur aankomt. Dat is dan ook alleen maar heel fijn, want hierdoor bestaan er ontzettend veel verschillende interieurstijlen. Het is echter wel belangrijk dat de eetkamerstoelen ook bij jouw huidige interieurstijl aansluiten. Welke stijl overheerst in jouw woning? Welke materialen en kleuren passen hierbij? Pas als je deze vragen kunt beantwoorden is het mogelijk om de perfecte stoel te vinden.

Vind je het lastig om geschikte eettafelstoelen te vinden? Maak dan gerust gebruik van interieur inspiratieapps zoals Pinterest. Als je zoekt op jouw geliefde interieurstijl, vind je direct tientallen hits om inspiratie uit te halen. Zo weet je precies naar welke eetkamerstoelen je op zoek kunt gaan.


Extra tip: let ook op de vloer van de eetkamer. Bij een houten vloer passen bijvoorbeeld weer andere stoelen dan een PVC vloer. Zorg er in elk geval voor dat de stijlen en kleuren niet met elkaar vloeken. Zo creëer je een veel sfeervoller resultaat.

Mix & Match

Lukt het je maar niet om tussen al die verschillende stijlen een keuze te maken? Doe dit dan niet! Het is tegenwoordig helemaal hot om verschillende eetkamerstoelen met elkaar te combineren. Oud & nieuw, warm & zacht, industrieel & leer, werkelijk alle combinaties zijn denkbaar! Als je de stoelen op de juiste manier met elkaar combineert, creëer je eenvoudig een sfeervolle en speelse uitstraling aan de eettafel. Ideaal voor mensen die eens iets anders willen of die simpelweg geen keuze kunnen maken.

De juiste zithoogte

Natuurlijk is het zitcomfort van essentieel belang. Wanneer je nieuwe eetkamerstoelen uitzoekt is het dan ook belangrijk dat de zithoogte naar wens is. Bij de juiste zithoogte staan je voeten plat op de grond en maken je knieën een hoek van 90 graden. Natuurlijk snappen we ook dat het postuur van de mensen binnen jouw gezin heel anders kunnen zijn. In dat geval kun je er dus ook voor kiezen om stoelen met verschillende zithoogtes met elkaar te combineren. Zo heeft ieder gezinslid een comfortabel plekje aan tafel en voldoet je ook nog eens helemaal aan de mix & match trend!

Functie van de eetkamerstoelen

Naast al het bovenstaande is het natuurlijk ook nog belangrijk om met de functie van de eetkamerstoelen rekening te houden. Gebruik je deze enkel om maaltijden op te nuttigen? Of schuif je deze ook wel eens aan tijdens een feestje? Tafelen jullie vaak urenlang of worden ze maar incidenteel gebruikt? Omdat een eetkamer meerdere functies in huis kan vervullen, is het niet gek dat er ook zoveel verschillende eetkamerstoelen verkrijgbaar zijn.

Zo is een eetkamerstoel met armleuning beter geschikt als je vaak een lange periode aan de eettafel doorbrengt. En biedt een eettafelstoel met wieltjes weer de uitkomst als je deze vaak gebruikt om meer zitplaats te creëren. Gelukkig is er voor ieder wat wils te vinden, waardoor je altijd eenvoudig de perfecte eetkamerstoelen uit kunt kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *