hergebruik materialen

Hergebruik van materialen komt steeds meer voor. Van bouwsteen tot duo rolgordijn.

Hergebruik van materialen komt steeds meer voor. Van bouwsteen tot duo rolgordijn.Als je de krant openslaat ofhet nieuws luistert, dan kun je er bijna niet omheen. Het roer moet om. We moeten zuiniger met moeder aarde omgaan en niet meer zo snel alles weggooien maar méér hergebruiken. Dit moedigt het bedrijfsleven aan om te innoveren. En dat gebeurt soms tot in het kleinste detail. We namen een kijkje bij fabrikant van raamdecoratie Hewo in Weert.

Zij zijn ook fabrikant van duo rolgordijnen en hebben net een nieuwe website gelanceerd. Via deze site is het mogelijk om  alleen het stof voor een duo rolgordijn te bestellen. Vaak is het stof van je bestaand gordijn minder mooi of de kleur uit de mode geraakt, maar het systeem functioneert nog 100%. Als je dan ook nog eens erg tevreden bent over dit soort raambekleding, dan is het natuurlijk zonde om alles nieuw te komen en het nog goed werkende deel weg te gooien. Dat is extra belastend voor het milieu. Op de website van duorolgordijn.eu kun je dus eenvoudig het stof voor een duo rolgordijn op maat laten maken. 

Hoe wissel je de stof en meet je de nieuwe stof in?

Alles begint natuurlijk met het bestaande gordijn af te rollen. Meet nauwkeurig de stofbreedte en raamhoogte. Vervolgens rol je het gordijn en kun je het afnemen. 

Er bestaan verschillende typen cassette. Sommige cassettes hebben kunststof kapjes die om het aluminium zitten geklemd. Dit kapje kun je gewoon los wrikken. Veel Chinese cassettes zijn geschroefd met dunnen metalen kapjes. Deze schroef je aan één zijde los.

Vervolgens kun je het gordijn met buis en al uit de cassette schuiven. Het doek zit nog aan één zijde aan de cassette vast met een pees welke je er voorzichtig uit schuift. Meet de peesbreedte want die heb je ook nodig. Rol het stof nu op zodat de buis vrij komt. Kijk hoe het stof op de buis is bevestigd. Het kan er op zijn geplakt met dubbelzijdige tape of met een zelfde kunststof pees. 

Je bent nu zover dat je het losse stof kunt gaan bestellen. Op de website wordt je gevraagd naar de afmetingen maar ook hoe de uiteinden afgewerkt dienen te worden. Alles wordt dan naar jouw wens gemaakt en zodra het stof aankomt, zet je het in een handomdraai op je bestaand systeem.  Zo heb je weer een trendy raam met een duo rolgordijn van deze tijd. Er zijn namelijk ruim 200 stoffen waaruit gekozen kan worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *