Geef uw bedrijf de ruimte. Kies een ruimtebesparende deur.

Geef uw bedrijf de ruimte. Kies een ruimtebesparende deur.

Bedrijfsdeuren zijn er in vele soorten en maten.  Roldeuren, schuifdeuren, overheaddeuren, snelloopdeuren; er is een enorm aanbod beschikbaar. Als gebouweigenaar, aannemer of architect kent u waarschijnlijk niet alle mogelijke oplossingen voor uw specifieke situatie.  Want wist u dat er speciale bedrijfsdeuren zijn die meer ruimte bieden voor uw installaties, kraanbaan of andere belangrijke zaken?

Standaard oplossingen passen niet altijd

De meest verkochte bedrijfsdeur is de sectionaal- of overheaddeur. Bij dit deurtype rolt de deur in zijn geheel over rails omhoog en (meestal) langs het plafond naar achteren. Het grote voordeel van dit type deuren is dat ze in de massa worden geproduceerd en daardoor prijstechnisch interessant kunnen zijn. Nadeel is dat de rails en de deur ruimte in uw pand innemen en soms uw installaties kunnen blokkeren. In sommige gevallen moeten er zelfs bouwkundige aanpassingen, bijvoorbeeld aan uw dak, plaatsvinden om de rails op te kunnen hangen.

Gelukkig zijn er ook ruimtebesparende alternatieven voor deze standaard deuren. Deuren zonder plafondrails, waardoor u alle ruimte achter de deur tot aan het plafond goed kunt benutten.  Het alternatief voor een overheaddeur is een rol- of vouwdeur. Hierbij wordt de deur opgerold of opgevouwen direct boven de deuropening. De ruimte achter uw deur kunt u dan benutten voor bijvoorbeeld uw kraanbaan, afzuig- of autowasinstallatie.

Rollen of vouwen: let op isolatie

Om de deur te kunnen vouwen of rollen worden deze deuren vaak uitgevoerd in een ander materiaal. Denk aan canvas of aluminium (vergelijkbaar met rolluiken). Helaas zijn deze materialen minder goed isolerend dan de geïsoleerde panelen van een sectionaaldeur. Prima dus voor een binnendeur, maar niet altijd geschikt voor een buitendeur. Ook kunnen er in deze deuren niet altijd ramen of een loopdeur worden ingebouwd.

Er is echter ook een bedrijfsdeur die goed isoleert én ruimtebesparend is: de Compact bedrijfsdeur. Deze deur bestaat uit geïsoleerde panelen, die zich als een harmonica opvouwt boven de deuropening. Geen rails aan het plafond, wél goede isolatie. Bijkomend voordeel: er kan er in de deur een loopdeur worden gemonteerd en kan de deur worden uitgerust met vensters of geheel transparante panelen voor optimaal zicht en licht.

Nederlands maatwerk, wereldwijd verkrijgbaar

Omdat de Compact bedrijfsdeur zo uniek is, weten bedrijven van over de hele wereld de deur te vinden. Inmiddels is de deur in ruim 70 landen geïnstalleerd. Maar ook in thuisland Nederland  biedt de Compact deur een oplossing waar andere deuren niet passen. Kijk voor meer informatie op de website van Rolflex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *