Een papegaai als huisdier nemen

Een papegaai als huisdier nemen

De Amazone papegaai is een van de populairste huisdieren ter wereld. Ook is hij in de papegaaien wereld een van de bekendste vanwege zijn verschillende kleuren. Maar het zijn ook nog eens slimme beesten want je kunt ze goed trainen. Echter is het wel verstandig om je hiervoor in te verdienen. Eventueel zou je langs kunnen gaan bij een papegaaien trainer. Wanneer je het beste wilt voor je amazone papegaai dan kun je er voor kiezen om een 2de te nemen. Ze zijn namelijk het liefste met meerdere. Je moet er alleen wel de tijd voor hebben. Ze vragen namelijk veel tijd en aandacht van je. Ook is voeding heel belangrijk voor deze dieren. Zorg ook dat ze voldoende drinken hebben. En dit water moet helemaal schoon zijn dus ververs dit met enige regelmaat.

Hoe verzorg je een amazone papegaai?

De amazone papegaai is een sociaal dier hij moet dus voldoende speelruimte hebben in zijn kooi. Het liefste zit hij daar in met meerdere. Ook kan je hem buitenshuis plaatsen in bijvoorbeeld een voilere. Haal hem wel in de winter weer naar binnen. Van zonsopgang tot ondergang leeft deze papegaai. Houd hem dus goed bezig om zo min mogelijk last te hebben van het lawaai. Eventueel zijn er diverse maatregelen die je kunt nemen tegen de geluidsoverlast. De lokale dierenspeciaalzaak kan jou hierin adviseren. Wanneer het kouder als 10 graden wordt moeten ze naar binnen gehaald worden. Dit komt omdat het eigenlijk tropische dieren zijn en niet goed tegen de kou kunnen. Wanneer ze oud of ziek zijn raden wij een temperatuur aan van 20 graden of meer. Dit om te zorgen dat de vogel goed kan opwarmen en aansterken. Het liefste verblijven ze op een centrale plek zoals de woonkamer.

Wat zijn de mooiste paarden ter wereld?

Wat zijn de Mooiste paarden ter wereld een vraag die veel gesteld wordt aan ons. De gouden Akhal Teke komt met stip op nummer 1 bij de meeste mensen. Dit is een prachtig paard met een glanzende en zachte vacht. Vaak wordt hij zo mooi gevonden vanwege het egale patroon dat zij in de vacht hebben. Daarnaast is hij ook niet al te groot waardoor iedereen erop kan. Dan heb je ook nog de pinto die een tekening in zijn vacht heeft staan. Daarnaast glazen de manen van het paard mooi wanneer hij in de zon staat. Het is een makkelijk en vriendelijk paard om mee te gaan rijden. Dan heb je ook nog de Red Roan die bekend staat om de lang mooie manen. Maar ook heeft hij vaak gekleurde haren wat het paard dus echt uniek maakt.

Waar kun je een amazone papegaai kopen?

Je kunt een amazone papegaai kopen bij de dierenspeciaalzaak. Zij zijn vaak gespecialiseerd in de beesten en het inkopen en verkopen hiervan. Ze houden een goed contact met kwekers die allemaal aangesloten zijn bij de bond. Zo weet je zeker dat je geen miskoop in handen krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *