5 voordelen van houten jaloezieën

5 voordelen van houten jaloezieën

Ieder type raamdecoratie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn gordijnen klassiek en zorgt een duorolgordijn voor een speels effect. Maar wat zijn de voordelen van de nr. 1 raamdecoratie van hét moment: houten jaloezieën? Wij noemen er vijf voor je op.

1. Samenstellen naar jouw smaak

Houten jaloezieën zijn er in verschillende soorten en maten. In de collectie van INHUIS vind je zowel 25mm en 50mm jaloezieën als 70mm jaloezieën. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende houtsoorten en kleuren. De kleuren zwart, antraciet en wit zijn erg populair. Deze kleuren passen bijna in elk interieur en zijn tijdloos. Twijfel je over de kleur? Vraag dan een gratis kleurstaal aan. Tot slot kun je kiezen voor een sfeervolle ladderband of een ladderkoord voor een industriële look.

2. Lichtinval & privacy

De horizontale houten jaloezieën zorgen voor een optimale regeling van de lichtinval. Doordat je de lamellen zelf kunt kantelen, bepaal je eenvoudig de gewenste stand. Op deze manier bepaal je zelf de hoeveelheid licht wat je binnen laat en de gewenste hoeveelheid privacy. De lichtinval verschilt ook wanneer je de lamellen naar boven of juist andersom dichtdraait. Draai je ze naar boven dan valt het licht meer op het plafond en heb je minder inkijk van buitenaf, maar draai je ze de andere kant op dan creëer je en lichtbundel op de vloer.

2.-Lichtinval-privacy-houten-jaloezieen

3. Warmtewering en isolatie

Houten jaloezieën zijn niet alleen mooi in je interieur, maar ook voor de portemonnee! Houten jaloezieën hebben namelijk een isolerende functie. In de zomer wordt de warmte buitengehouden, waardoor het binnen heerlijk koel blijft, maar werkt ook als goede isolatie wanneer het buiten wat kouder is. Een lagere energierekening en een mooie raamdecoratie.

4. Hygiëne

Jaloezieën zijn goed schoon te maken en te houden. Ze kunnen eenvoudig met een plumeau of swiffer stofvrij worden gemaakt. Voor mensen met een stofallergie zijn houten jaloezieën een goede keuze.

5. Sfeer: maak het gezellig in huis

Het materiaal hout straalt van nature warmte uit. Wanneer je bijvoorbeeld een strak industrieel interieur hebt, zijn houten jaloezieën een uitstekende keuze. Hierdoor voeg je namelijk warmte en sfeer toe zonder afbreuk te doen aan de rauwe uitstraling.

Houten jaloezieën op maat

Alle houten jaloezieën van INHUIS Plaza worden volledig op maat gemaakt. Het maakt dus niet uit als je raam afwijkt van de standaard maten. Online kun je de houten jaloezieën naar wens samen stellen en bestellen. Hier bepaal je zelf de gewenste lamelbreedte, maatvoering en kleur en bereken je direct jouw scherpe prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *