grind en zand

Grind & Zand

Voor verschillende klussen kun je behoefte hebben aan grind of zand. Er zijn veel verschillende soorten grind en zand die je op veel manieren kunt toepassen. Denk bijvoorbeeld aan zand om mee te straten, split om een pad mee op te vullen of bijvoorbeeld aarde om de tuin mee op te hogen. Omdat er verschillende soorten zijn, is het handig om te weten welke soorten zand en grind je voor een klus kunt gebruiken. Als je dan ook nog weet hoeveel je nodig denkt te hebben, dan kun je hier eenvoudig een bestelling voor plaatsen.

Grind

Als we over grind spreken dan hebben we het over de kleine steentjes die je op verschillende manieren kunt toepassen. Grind ontstaat vaak in rivieren en ontstaat doordat de rivier stenen verplaatst. De kleiner geworden steentjes worden dan door het proces vaak glad en rond. Grind wordt veelal gebruikt als bestanddeel van beton om dit steviger te maken. Het is te verkrijgen in verschillende gradaties van fijn grind, matig grof grind en zeer grof grind. Grind kan onder andere worden gebruikt voor het bedekken van een pad of oprit.

Split

Als we spreken van split dan zijn dit kleine steentjes die niet door een rivier gevormd zijn. Split is over het algemeen restmateriaal dat overblijft nadat natuursteen uit bijvoorbeeld een groeve is gewonnen. In tegenstelling tot grind dat uit een rivier komt, zijn deze steentjes vaak ruw en hoekig. Split kan ook worden gebruikt voor het aanleggen van een pad en wordt ook in funderingen gebruikt. Split is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en kleuren. Dit is afhankelijk van de soort steen die voor de split is gebruikt.

Zand

Ook zand komt op veel verschillende manieren voor en heeft meerdere toepassingsmogelijkheden. Met zand is het mogelijk om te straten of om een zandbak mee op te vullen. De soorten zand die je kunt krijgen zijn onder andere metselzand, voegzand, ophoogzand, speelzand en straatzand. Zand wordt dus niet alleen gebruikt in een zandbak of om te straten, maar is ook een onderdeel van cement, kan worden gebruikt om mee te voegen en wordt in de landbouw gebruikt als bodem voor verschillende gewassen.

Grond

Aarde of grond wordt over het algemeen gebruikt om de tuin zelf mee aan te leggen. Grond biedt een goede en vaak voedzame bodem aan planten en bloemen. Die kunnen hier goed voedingsstoffen uit halen en hun wortels in vast laten groeien. Grond bestaat vaak uit een mix van zand, humus, veen, grind en slib. Wil je grond bestellen voor in de tuin dan heb je ook nog de keuze uit bemeste tuinaarde, bosgrond of grond waar extra compost of bepaalde voedingsstoffen aan zijn toegevoegd. Hiermee kunnen planten goed groeien in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *