Zelf meubels maken met behulp van plaatmateriaal

Zelf meubels maken met behulp van plaatmateriaal

Het wordt steeds populairder: zogenaamde DIY-projecten voor het maken van meubels. Tafels, kasten, stapelbedden; voor sommige mensen is niets te gek. Ben jij ook zo handig en kun je niet wachten totdat je aan de slag kunt, maar weet je nog niet precies welk materiaal je het beste kunt gebruiken? In deze blog lees je welk plaatmateriaal geschikt is voor het maken van meubels én waar je terechtkunt voor de aanschaf van deze materialen.

Wat zijn de voordelen van zelf meubels maken?

Het kost even wat tijd, maar wanneer je ervoor kiest je meubel(s) zelf te maken zul je daar hoogstwaarschijnlijk geld mee besparen. Je kiest zelf welk materiaal je gebruikt en waar je de benodigde platen, schroeven en/of lijm koopt. Zo kun je bijvoorbeeld aanbiedingen afwachten of misschien kun je via via wel voordelig aan de materialen komen. Bovendien kun je het meubel geheel naar eigen smaak maken én afwerken. Zo zijn de meeste plaatmaterialen geschikt om geschilderd te worden en ben je dus vrij in de kleurkeuze.

Welke plaatsoorten worden het meest gebruikt voor het maken van meubels?

Plaatmateriaal wordt veel ingezet voor do it yourself projecten, zoals het maken van kasten, tafels, bankjes en meer. Om meubels te maken wordt vaak gebruikgemaakt van OSB, MDF, underlayment of spaanplaat. Ook multiplex is een veelgekozen plaatsoort.

Multiplex als plaatmateriaal voor het maken van meubels

Er zijn meerdere redenen waarom multiplex zo populair is als het aankomt op het maken van meubels. Allereerst het sterke karakter. Dat deze plaatsoort zo sterk is, is te wijten aan de kruislingse verlijming. Bovendien zijn de platen in vele kwaliteiten, afmetingen en diktes leverbaar. Hierdoor is er altijd wel een geschikt product te vinden.

Voor de aanschaf van multiplex moet je bij Sleiderink zijn!

Multiplex platen koop je bij Sleiderink Bouwmaterialen. Hier vind je diverse soorten multiplex in vele afmetingen; zowel voor binnen, buiten als voor vochtige ruimtes. Wil je graag advies over je keuze voor populieren, hardhout of okoumé multiplex? Ook daarvoor kun je terecht bij Sleiderink. Voor elke productgroep hebben zij productspecialisten in huis die jou te woord kunnen staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *