Welk gereedschap mag zeker niet ontbreken in huis?

Welk gereedschap mag zeker niet ontbreken in huis?

Of je nu frequent klusser bent, een handige doe-het-zelver of met twee linkerhanden af en toe een klein klusje in huis probeert te klaren: het juiste gereedschap is altijd nodig!  Maar hoe weet je welk gereedschap je zeker in huis moet halen?

Als je in je dagelijks leven professioneel klust, weet je waarschijnlijk maar al te goed welk gereedschap veel van pas komt en welke dingen vrijwel nooit gebruikt worden. Dan is het ook eenvoudiger om je gereedschapskist samen te stellen. Als doe-het-zelver of beginnend klusser is dit wat lastiger. Gereedschap is immers in alle soorten en maten verkrijgbaar. Van de standaard hamers en beitels die iedereen wel weet te benoemen tot de meest bizarre tools waar je de werking waarschijnlijk niet eens van weet. In dit artikel besteden we enkel aandacht aan het gereedschap dat je sowieso in huis moet hebben.

Hamers

Een hamer is misschien wel het meest veelzijdige stuk gereedschap ooit. Bovendien kan deze voor vrijwel iedere klus wel een belangrijke functie vervullen. Wil je een nieuwe hamer voor jouw verzameling gereedschapstools kopen? Kies dan bij voorkeur voor een klauwhamer.

Een klauwhamer werkt in de praktijk precies hetzelfde als iedere andere hamer, maar beschikt doorgaans over meerdere functies. Zo kun je de achterkant van de hamer gebruiken om schroeven en spijkers los te wrikken. Ideaal voor elke klus dus!

Setje schroevendraaiers

Ook schroevendraaiers mogen in een doorsnee huishouden niet ontbreken. Deze worden niet alleen voor meerdere klussen gebruikt, maar kunnen ook gebruikt worden om de batterijen van elektronische apparaten te verwisselen. Een schroevendraaier mag dan ook zeker niet ontbreken in huis. Maar welke heb je dan nodig?

Er bestaan ontzettend veel verschillende schroevendraaiers. Bovendien is het belangrijk om over verschillende ‘koppen’ te beschikken, zodat je zeker weet dat je iets open kunt krijgen. Haal daarom een setje schroevendraaiers in huis, zodat je altijd over het juiste formaat beschikt. Zo grijp je nooit mis en is iedere klus, hoe klein of groot deze ook mag zijn, binnen een handomdraai geklaard.

Waterpas

Wellicht zal je denken dat een waterpas niet echt onder gereedschap valt, maar dit is wel degelijk een belangrijk hulpmiddel bij veel klussen. Zeker als je enkel in huis af en toe wat klussen uitvoert, zal je merken dat je hier regelmatig een waterpas bij nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van fotolijstjes, schilderijen of spiegels. Hierbij is het wel belangrijk dat alles recht hangt. Om discussie met je partner te voorkomen kan je hiervoor een waterpas gebruiken. Zo weet je zeker dat alles recht hangt en geniet je van een optimaal resultaat.

Gereedschapskist

Dit valt natuurlijk niet onder gereedschap, maar is wel van essentieel belang om iedere klus zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Een gereedschapskist aanschaffen biedt dan ook enorm veel voordelen voor de gebruiker. Zo kan je al het gereedschap netjes bij elkaar bewaren en weet je precies wat je in huis hebt. Ook met jonge kinderen in huis is het fijn om over een gereedschapskist te beschikken. Zo weet je immers zeker dat al het gereedschap veilig is opgeborgen en er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *