Waar kan je een hogedrukreiniger voor gebruiken?

Waar kan je een hogedrukreiniger voor gebruiken?

De hogedrukreiniger is al jarenlang een ontzettend populair stuk gereedschap. Doordat hij enorm breed inzetbaar is, kan deze eigenlijk niet ontbreken in jouw woning. Maar waar kan je een hogedrukreiniger eigenlijk precies voor gebruiken? Een hogedrukreiniger wordt gebruikt voor het schoonmaken van verschillende materialen. Vaak zien we dat tuintegels hiermee schoongemaakt worden, maar het is ook mogelijk om muren, ramen of zelfs voertuigen af te spuiten. Voor iedere klus is er wel een geschikte hogedrukreiniger van GAMMA te vinden. In dit artikel behandelen we de meest voorkomende klussen waarbij we een hogedrukreiniger gebruiken en leggen we uit welke hogedrukreiniger hiervoor het meest geschikt is.

Auto schoonmaken

Steeds meer mensen maken gebruik van een hogedrukreiniger om hun auto zorgvuldig schoon te maken. Vreemd is dat niet, want een hogedrukreiniger is een ideaal hulpmiddel om materialen snel en efficiënt schoon te maken. De hogedrukreiniger spuit onder hoge druk een geconcentreerde straal water uit de machine. Hierdoor ligt de focus van het water op het oppervlakte dat gereinigd moet worden. Door deze focus bespaar je niet alleen heel veel water, maar verloopt het schoonmaken ook nog eens een stuk voorspoediger. Bij het schoonmaken van de auto met een hogedrukreiniger ligt dit echter wat complexer. Dat betekent niet dat het niet mogelijk is, maar er zijn wel een aantal dingen om rekening mee te houden.

Wil je de hogedrukreiniger voornamelijk gebruiken om de auto te reinigen? Kies dan voor een reiniger met een werkdruk tussen de 126 en 145 bar. Bij het afspuiten van de auto is het belangrijk dat je wel enkele beschermingsmaatregelen treft. Je wilt immers geen beschadigingen in de lak veroorzaken. Sommige hogedrukreinigers worden met speciale borstels geleverd om voertuigen schoon te maken. Daarnaast is het belangrijk om altijd op gepaste afstand te blijven. Denk hierbij aan een afstand van circa 30 centimeter. Zo komt de straal minder hard in contact met de laklaag. Wees extra voorzichtig in de buurt van de banden. Je wilt niet dat er te veel druk op het ventiel komt te staan. 

Tuintegels reinigen met hogedrukspuit

De tegels in de tuin moeten werkelijk alle weersomstandigheden doorstaan. Hierdoor kunnen ze enorm vuil worden. Daarom is het slim om de tuintegels eens in de zoveel tijd een goede reinigingsbeurt te geven. De meeste mensen die voor een hogedrukreiniger kiezen, doen dit met als doel om de tuintegels goed te onderhouden. Vaak wordt de hogedrukspuit dan gebruikt om groene aanslag op de tegels te verwijderen of zelfs de muren van het huis goed af te spuiten. Als je de hogedrukreiniger enkel wilt gebruiken voor het reinigen van tegels of muren, raden wij aan om voor een zogenaamde vuilfrees te kiezen. Deze reiniger kent een roterende straal, waardoor de oppervlakte veel sneller en efficiënter gereinigd wordt. Daarnaast kent deze meer kracht dan een standaard hogedrukreiniger. Hierdoor kan zelfs het hardnekkigste vuil in een handomdraai verwijderd worden. Bij deze klussen is het belangrijk om voor een hogedrukreiniger met een zwaardere werkdruk te kiezen. Hogedrukreinigers met een werkdruk vanaf 145 bar zijn hier uitermate geschikt voor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *