meetapperatuur bouw

Meetapparatuur in de bouw: wat mag niet ontbreken?

We kennen het allemaal wel: we komen in een situatie waarin we iets moeten meten en we hebben niks om dit nauwkeurig uit te voeren. Het resultaat is dat je je in allerlei vreemde bochten moet wringen om tot een juist resultaat te komen, een resultaat die ook nog eens als twijfelachtig bestempeld kan worden. Dat moet toch anders kunnen? In de bouw mag professionele meetapparatuur niet ontbreken. De juiste afmetingen leggen de basis voor elk nieuw bouwproject. Het is dan ook van essentieel belang dat de afmetingen op een nauwkeurige manier worden verkregen. Zeker als je alleen bent op de maten door te nemen, kan het enorm lastig zijn om dit werkje nauwkeurig uit te voeren. Het risico van verkeerde maten hoeven wij je niet uit leggen. Bij sommige bouwprojecten kan de constructie zelfs verzwakt raken door ernstige meetfouten, dit kan leiden tot extreem gevaarlijke situaties. In deze blog vertellen we welke meetapparatuur niet mag ontbreken in de bouw.

Afstandmeters

Afstandmeters zijn je beste vriend bij elke klus. Deze handige metertjes maken het meten van grote afstanden enorm gemakkelijk. Ze zijn ideaal als je grote ruimtes moet meten en de afstand groter is dan je rolmaat of duimstok lang is. Ook als je regelmatig afstanden alleen moet meten, is een afstandmeter de ideale oplossing. Jezelf in allerlei bochten wringen voor de juiste maten is echt verleden tijd!

Let op: over het algemeen worden er twee verschillende technieken toegepast om afstandmeters goed te laten werken: ultrasone- en de laserafstandmeter. Bekijk eerst de voor- en nadelen van elke afstandmeter, alvorens je er één aanschaft. Je kan ook om advies vragen aan de leverancier. Zo weet je zeker dat je altijd over het juiste meetinstrument beschikt voor jouw klus.

afstandmeters

Labvoeding

Ook labvoeding wordt steeds vaker gebruikt in de bouw. Met een regelbare labvoeding regel je gemakkelijk hoeveel de stroom en spanningssterkte van je project bedraagt. Tegenwoordig bestaat er zeer geavanceerde apparatuur hiervoor, hierdoor is het niet meer nodig om losse voedingen aan te schaffen voor elk project. Één apparaat is voldoende voor elke klus! Laat je goed informeren welke labvoeding het meest geschikt is voor jou.

Labvoeding

Multimeter

Werk je vaak aan projecten waar elektriciteit aan te pas komt? Dan weet je hoe belangrijk het is om meer inzicht te hebben in de hoeveelheid stroom die aanwezig is en of er sprake is van kabelbreuken. Dit kan je uiteraard ook op de lastige manier doen, met alle risico’s van dien, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Een multimeter is een handig metertje dat je in één oogopslag laat zien hoeveel netspanning aanwezig is op een netsnoer. Bovendien is het zo ook een stuk gemakkelijker om kabelbreuken te detecteren. Dit alles gaat contactloos, waardoor de klus simpel, veilig en snel uitgevoerd kan worden. Naar onze mening mogen multimeters niet ontbreken in de gereedschapskoffer van elke klusser en installateur. Laat je wel goed informeren welke multimeter het meest geschikt is voor jouw klussen. Zo zijn er multimeters die enkel voor klusjes in huis gebruikt worden, deze zijn voor de bouw dan ook minder capabel.

Multimeter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *