Laser afstandsmeters- essentieel in de bouw

Laser afstandsmeters: essentieel in de bouw

Ben jij werkzaam in de bouw en op zoek naar nieuwe bouwmaterialen? Dan heb je vast wel eens nagedacht over de aanschaf van afstandsmeters. Dit is geavanceerde meetapparatuur, waarmee je eenvoudig en nauwkeurig de afstand kunt meten. Het aanbod van afstandsmeters is ontzettend divers. Van ultrasonische meetapparatuur tot het gebruik van een laser meter. Werkelijk niets is te gek! Dit grote aanbod maakt het echter wel een stuk lastiger om een keuze te maken. Want hoe weet je welke laser afstandsmeter voor jou de beste keuze is? In dit artikel geven we enkele tips.

Ultrasonische meetapparatuur minder geschikt voor de bouw

Bij je zoektocht naar de perfecte meetapparatuur zal je waarschijnlijk op een duidelijk prijsverschil tussen ultrasonische meetapparatuur en laser meters stuiten. Hoewel ultrasonische meetapparatuur uitermate geschikt is voor alledaags gebruik, adviseren wij laser meters voor de bouw. Dit heeft verschillende oorzaken.

Laser afstandsmeters kunnen over het algemeen een veel groter bereik halen. Waar ultrasonische instrumenten vaak niet verder dan 20 meter komen, kan een laser meten afstanden van 200 tot 300 meter bereiken. Ideaal voor het berekenen van grote afstanden dus. Daarnaast werkt een ultrasonisch meetinstrument enkel nauwkeurig in perfecte omstandigheden. Wanneer er objecten of diagonalen in een kamer verwerkt zijn, kan dit de meting beïnvloeden. Dit komt doordat er enkel met geluidssignalen wordt gewerkt. Laserstralen kunnen eenvoudig langs objecten en diagonalen meten, waardoor je over een meer nauwkeurige meting beschikt.

Ben je op zoek naar een geschikt meetinstrument voor professioneel gebruik? Dan zijn de laser afstandsmeters van Astek.nl een goede keuze!

Online vergelijken

Wil je weten welke afstandsmeters van Afstandmetershop.nl het meest geschikt zijn? Doe dan een online vergelijking. Online kan je eenvoudig de verschillende eigenschappen en kenmerken per product vinden. Bovendien is het mogelijk om diverse recensies te lezen. Met behulp van de ervaringen van andere professionals vind jij een eenvoudig de afstandsmeter die bij jou past.

Houd in elk geval rekening met de volgende zaken:

  • Hoeveel geld wil je maximaal kwijt zijn aan de aanschaf van een afstandsmeter?  Deze meetinstrumenten zijn in heel veel verschillende prijscategorieën verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel één die binnen jouw budget past.
  • Over welke functies moet de afstandsmeter beschikken? Hoewel afstandsmeters natuurlijk worden gebruikt voor het bepalen van de afstand, zijn er ook een aantal producten die over extra functies beschikken. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van de oppervlakte of volume van een ruimte.
  • Over welk bereik moet de afstandsmeter beschikken? Meet je voornamelijk grote afstanden of is een lager bereik al voldoende? Er zijn laser afstandsmeters met een bereik van 20 tot maar liefst 300 meters verkrijgbaar. Bedenk vooraf welke afstanden je voornamelijk meet, zodat je eenvoudiger de juiste keuze kunt maken.
  • Gebruik je de afstandsmeter binnen of buiten? Bij buiten gebruik adviseren worden enkel laser afstandsmeters geadviseerd. Deze zijn veel minder gevoelig voor invloeden van buitenaf dan metingen die met ultrasonische instrumenten worden verricht. Bedenk wel dat laser mets bij vol zonlicht, nevel of mist minder nauwkeurige metingen kunnen verrichten. Maak daarom gebruik van bijgeleverde laserbrillen en houd de weersberichten in de gaten voordat je een meting uitvoert. Zo kan je met een laser afstandsmeter van Afstandmetershop altijd nauwkeurige resultaten behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *