huren vacuumpomp

Het huren van een vacuümpomp, het kan!

De kans is aanwezig dat je, om wat voor reden dan ook, ooit een vacuümpomp nodig gaat hebben. Soms heb je hem nodig voor een langere periode, maar het kan zijn dat je hem eigenlijk maar voor korte duur nodig hebt. Als je in deze situatie hebt gezeten, weet je waarschijnlijk ook dat de investering in een vacuümpomp niet zomaar een investering is. Zo’n vacuümpomp kost namelijk behoorlijk veel geld. Zeker als je de pomp maar eenmalig van plan bent om te gebruiken, is het doen van zo’n grote investering erg onaantrekkelijk. De kans dat je de kosten van die investering terugverdient is niet erg groot, alleen als je hem voor een lange periode wil gebruiken. Met die reden in het achterhoofd is het in Nederland nu mogelijk om een vacuümpomp te huren.

Tijdelijke projecten

Dit idee is ooit ontstaan door een gesprek met een klant die een machine aan het ontwikkelen was. Zij hebben toen een testopstelling gemaakt, omdat de daadwerkelijke testen in Amerika plaatsvinden. Gezien de korte duur van het project was het de vraag in welke vacuümpomp geïnvesteerd moest worden. Na een gesprek met de klant en een oriëntatie op de markt bleek dat de investering noodzakelijk was voor het functioneren van de testopstelling, maar ook dat deze investering gezien de duur van het project van twee jaar waarschijnlijk niet zou worden terugverdiend. Ze zaten toen met een dilemma: willen we de testopstelling volledig laten functioneren en een hoop geld neerleggen, of willen we een hoop geld besparen en de testopstelling laten mislukken? Toen is het idee ontstaan om de pomp niet te verkopen maar te verhuren.

Wat vaak het probleem is bij gebruik van een testopstelling is dat de machine nog verder wordt ontwikkeld, waardoor de huidige pomp niet langer van toepassing is. Dit zorgt ervoor dat de investeringskosten op korte termijn nooit zullen worden terugverdiend. Dat maakt de keuze voor huur heel aantrekkelijk. Zo betaal je alleen voor de korte periode waarin je de pomp gebruikt en weet je zeker dat je het geïnvesteerde geld terugverdient.

Geen bijkomende kosten voor de huurder

Bovendien zitten onderhoud en service in het huurcontract, waardoor de verhuurder verantwoordelijk is voor de vacuümpompen die hij verhuurt. Als huurder kan je daardoor het proces blijven laten draaien zonder een grote investering te doen. Na afloop van het huurcontract wordt de pomp niet afgedankt maar worden ze doorgegeven aan andere klanten, wat eveneens maatschappelijk verantwoord is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *