Hoe vaak reinig je je Nordson lijmapparatuur?

Hoe vaak reinig je je Nordson lijmapparatuur?

Nordson lijmapparaat: zo voorkom je productiestilstand

Tijd verliezen doordat je productie komt stil te liggen is heel vervelend. Als je met Nordson lijmapparatuur werkt, dan kan dit toch wel eens gebeuren. Hotmelt lijmapparatuur vervuilt snel en als er niet regelmatig onderhoud aan wordt gedaan, dan lopen de machines op een gegeven moment vast. Wil je deze narigheid voorkomen en bovendien voorkomen dat je een machine langere tijd kwijt bent? Dan is het verstandig om het apparaat in kwestie één of tweemaal per jaar aan de lijn te laten reinigen. We vertellen hier meer over wat je van dit soort servicebeurten kan verwachten.

Belangrijk: preventief onderhoud van je Nordson lijmunit

Om zeker te zijn van een systeem dat continu werkt zoals het hoort, is het nodig om door een professioneel bedrijf preventief onderhoud te laten plegen. Tijdens dit onderhoud reinigen de gekwalificeerde monteurs het apparaat van binnen en van buiten. Heb je een reinigings-servicecontract, dan vervangen de specialisten bovendien diverse onderdelen wanneer zij dit nodig achten, waaronder de bodem- en inlinefilters. Hiermee voorkomt je defecten aan je Nordson apparatuur, waarbij een machine reparatie en revisie elders nodig heeft. Door het onderhoud uit te besteden of je personeel te laten trainen, heb je zelf geen omkijken meer naar je lijmapparaat.

Onderdelen voor je Nordson hot melt unit vinden

Heb je onderdelen nodig voor een oudere Nordson hot melt unit, dan kan je deze vaak op internet vinden. Mocht dit niet lukken, dan kan je een bedrijf dat gespecialiseerd is in Nordson service en onderhoud benaderen om te vragen naar het juiste onderdeel. Ook weet een expert in industriële lijmapparatuur vaak welke alternatieve onderdelen je het beste kan gebruiken. Door op tijd oude onderdelen te vervangen weet je zeker dat je machine goed blijft functioneren en word je niet onaangenaam verrast door storingen tijdens geplande producties

Revisie, reiniging en onderhoud van lijmapparatuur van Nordson

Veel bedrijven hebben te maken met verlijming via hotmelttechnieken. Zo wordt de snel plakkende hotmelt gebruikt voor kartonnen verpakkingen, maar ook in de bouw en in de meubelindustrie. Gebruik je een Nordson lijmmachine, dan kan je gebruik maken van de diensten van Van der Laan Distritech uit Almere. Dit bedrijf verkoopt hot melt units en doet daarnaast onderhoud via onderhoudscontracten. Bovendien staat de technische dienst 24 uur per dag klaar voor reparaties. Bij onderhoud dat langer duurt, kan je via VDL Distritech ook een vervangend lijmapparaat huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *