meeste uit je zolder halen

Zo haal je het meeste uit je zolder

Bij de meeste mensen is de zolder gewoon een extra ruimte om spullen op te bergen die ze niet meteen nodig hebben. Een rommelruimte dus. Dat terwijl je met een zolder heel wat leuke dingen kan doen die het niet alleen een leuke ruimte maken, maar ook de waarde van je woning verhogen. Denk maar aan een extra slaapkamer.

Een dakkapel zorgt voor meer ruimte

De zolder heeft vaak als nadeel dat je hier met een schuine wanden zit, waardoor je heel wat ruimte dreigt te verliezen. Gelukkig bestaan er heel wat manieren om je loopruimte te vergroten, zoals het plaatsen van een dakkapel. Deze zorgt niet alleen voor meer ruimte, maar brengt ook meer licht naar binnen.

Isoleren en dakbedekking

Om een fijne omgeving te hebben op zolder is het belangrijk dat de temperatuur goed op pijl is en blijft. De makkelijkste manier om dit te bereiken is om de buitenkant van je dak te laten isoleren. De isolatie wordt onder je dakbedekking geplaatst, waardoor je aan de binnenkant geen ruimte kwijt raakt. Verder is het goed om te checken of er wel dubbelglas in je ramen zit, zodat er zo min mogelijk warmte verloren gaat.

Inbouwen

We hadden het al over de beperkte ruimte door de schuine wanden. Een andere manier om ruimte te winnen is door het plaatsen van inbouwkasten. Hierdoor is meteen alles op maat gemaakt. Kies verder voor liggende meubels om de ruimte optimaal te benutten.

Zorg voor een goede trap

Wil je de zolder actief gaan gebruiken? Kies dan voor een vaste trap. Door deze te plaatsen is de drempel minder groot om even snel naar boven te lopen, dan als je telkens een trap uit het plafond moet halen.

Zorg voor lichte kleuren

Om de ruimte groot te laten ogen is het belangrijk om een lichte kleur als basis te hebben.  Wil je toch graag kleur op de muren, kies dan voor één muur in een andere kleur. Verder is er een hoop te bereiken met kleuraccenten. Ga bijvoorbeeld voor een botanische inrichting, met hout en donkergroen tinten en veel planten. Dit geeft de ruimte meteen meer sfeer. Zorg dat je qua meubels voor simplistische designs gaat. Prints staan er om bekend een ruimte snel te druk te maken, waardoor je het gevoel hebt dat er minder ruimte is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *