Zakelijke printkosten

Zakelijke printkosten: 5 bespaartips!

Iedere ondernemer zal beamen dat je tijdens het werk regelmatig print. Vaak meer dan je in eerste instantie had verwacht. Hoewel heel veel gedigitaliseerd is tegenwoordig, betekent dat niet dat we minder zijn gaan printen. In tegendeel zelfs. In sommige sectoren is printen zelfs nog heel gewoon. Ook in de bouwsector. Gemaakte afspraken worden uitgeprint en op locaties gehangen en bouwtekeningen worden ingescand en gekopieerd voor verschillende partijen. Dat levert uiteindelijk een redelijke kostenpost op. Daarom vind je in dit artikel enkele tips om op deze zakelijke printkosten te besparen.

Schaf een zakelijke printer aan

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel je nu precies per maand print. Maak je per maand meer dan 200 printjes? Dan is een standaard printer meestal niet meer voldoende. Printen met een zakelijke printer is dan vrijwel nog de enige manier. Hoewel ze wel wat duurder in aanschaf zijn, verdien je deze kosten op de lange termijn meer dan terug.

Bij de aanschaf van een zakelijke printer is het verstandig om eerst online research te doen. Hier vind je gelukkig talloze vergelijkingsmodellen waarbij de meest bekende zakelijke printers worden vergeleken. Zo weet je precies of de juiste keuze maakt. Let in elk geval op de volgende punten:

  • Hoe zuinig is de printer? Denk hierbij ook aan het stroomgebruik
  • Over welke functies beschikt deze? Kan je enkel printen of is het ook mogelijk om te faxen of te scannen?
  • Hoeveel kosten nieuwe cartridges

Voordat dat laatste punt is belangrijk om goed bij stil te blijven staan. De kosten van cartridges kunnen sterk oplopen. Als je voor een goedkope printer kiest, maar er wel voor tientallen euro’s aan cartridges in gestopt moet worden, dan ben je uiteindelijk natuurlijk nog duurder uit.

Sluit een printabonnement af

Als je voor het werk veel moet printen, kan het slim zijn om voor een printabonnement te kiezen. Hierbij betaal je een x bedrag aan abonnementskosten en maakt het niet uit hoeveel cartridges je uiteindelijk verbruikt. Iedereen betaalt hetzelfde bedrag. Of je nu veel of weinig print. Iemand die veel print haalt hier dan ook direct een groot financieel voordeel uit.

Bovendien heeft een printabonnement natuurlijk ook andere voordelen. Zo grijp je nooit meer mis als je net voor die ene opdrachtgever snel iets wilt printen en bespaar je jezelf ook een aantal ritjes naar de winkels. Wist je dat je in de meeste gevallen ook een retourenvelop voor de lege cartridges ontvangt? Zo lever je ook nog eens je bijdrage aan het milieu. Genoeg redenen om voor een abonnement te kiezen, nietwaar?

Gebruik andere cartridges

In sommige gevallen is het mogelijk om andere cartridges van B-merken voor je printer te gebruiken. Hier kun je dan ook flink op besparen. Bedenk wel dat je – wanneer je in grote getalen print – vaak goedkoper uit zult zijn door voor een printabonnement van een A-merk te kiezen. Wie hier niet aan wilt, kan er uiteraard wel voor kiezen om goedkopere cartridges aan te schaffen. Bij de meeste A-merken betaal je bovendien vooral geld voor de merknaam en doen de B-merken in kwaliteit zeker niet onder. Onderzoek wel eerst of dit ook bij jouw printer mogelijk is, anders loop je het risico dat je deze beschadigd en zal het uiteindelijk een heel duur grapje worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *