meetapperatuur bouw

Winterjassen op de bouw: wel of niet doen?

De dagen worden steeds kouder en dat is goed te merken op het werk. We lopen steeds vaker met dikke truien op de bouw en als we even stilzitten, merken we direct dat het kippenvel over ons lichaam trekt. Je wilt eigenlijk niets liever dan de winterjassen weer uit de kast trekken en je op de volgende werkdag extra verwarmen met een dikke jas. Maar is dat wel zo verstandig? De meningen zijn enorm verdeeld en wij zochten naarstig naar het antwoord op deze vragen.

Winterjassen op de bouw, is het wel zo verstandig?

Over het dragen van winterjassen op de bouw zijn de meningen hevig verdeeld. Zo zijn er ontzettend veel mensen die denken dat dit geen enkele kwaad kan en juist helpt om de werkefficiëntie te verhogen. Werknemers die het ontzettend koud hebben, zullen logischerwijs hun werk minder goed uitvoeren. Ze kunnen zich immers minder goed concentreren op hun werk, omdat hun lichaam alle energie nodig heeft om zich warm te houden. Toch zijn er ook tegenstanders. Winterjassen kunnen de bewegingsvrijheid van de werknemers belemmeren en dit is zeker in de bouw juist een belangrijk aspect. Gelukkig is het ook mogelijk om daar rekening mee te houden en hoeft dat met de juiste winterjas geen enkel probleem te zijn. Wij raden dan ook aan om zeker gebruik te maken van een winterjas op de bouw. Zeker bij het werken in de buitenlucht is het belangrijk om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Dit zal het werktempo uiteindelijk verhogen.

Waar op letten bij de aanschaf van een winterjas voor op de bouw?

Bij de aanschaf van een winterjas voor op de bouw, is het belangrijk dat je op een aantal zaken let. Wij hebben de belangrijkste dingen voor jou op een rijtje gezet:

  • Koop vooral een niet al te dure jas. Je weet immers dat het op de bouw wel eens wil voorkomen dat kledingstukken kapot gaan. Je wilt niet de boze blikken van je partner op je afroepen als je weer met gaten in je nieuwste jas thuiskomt. Kies voor een goedkopere jas of gebruik een oude jas op het werk. Zo doet het minder pijn als deze ook daadwerkelijk stukgaat. Daarnaast kan je ze zo ook nog eens wat vaker vervangen, zonder dat dit een gat in je portemonnee slaat.
  • Kies voor een dikke gewatteerde jas, maar let wel op de bewegingsvrijheid. Bij temperaturen onder het vriespunt is natuurlijk uitermate belangrijk dat je jezelf goed warm weet te houden. Een dikke jas kan hierbij helpen. Het blijft echter wel belangrijk dat je goed kunt blijven bewegen. Wij raden dan ook aan om eerst verschillende jassen te passen en hier een rondje mee te lopen in de winkel. Kijk of je je knieën en armen goed kunt buigen en of je gereedschappen zou kunnen gebruiken. Zo weet je zeker dat de winterjas geen negatieve invloed gaat hebben op je werk.
  • Ga voor bijpassende handschoenen, sjaal en muts. Om je goed warm te houden is het belangrijk dat je gebruik maakt van warme accessoires. Soms is het mogelijk om speciale, warme en veilige werkhandschoenen te gebruiken en andere keren moet je deze zelf meenemen. Investeer hier dan ook gerust een fijn bedrag voor, dit resulteert uiteindelijk in een betere werkomgeving.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *