Ga je binnenkort verhuizen en heb je een flinke verbouwing op de agenda staan? Of wil je je huidige woning onder handen nemen? Dan is de kans groot dat je een hoop rest- en sloopmateriaal moet afvoeren. Alleen al tijdens een simpele verbouwing aan het toilet, kan er een hoop troep ontstaan. Het zal je misschien verbazen hoeveel puin er vrijkomt tijdens een kleine verbouwing. Stel je nu eens voor hoe dat zal zijn als je de gehele woning aanpakt. Heb je een duidelijk beeld voor je? Dan snap je ook dat het afvoeren van puin heel veel tijd in beslag zal nemen. Daarnaast kan het puin als stoorzender werken tijdens de verbouwing. Wanneer je de klussen niet meer goed uit kunt voeren omdat er te veel rommel ligt, zal dit enorm veel extra tijd kosten. Extra tijd betekent ook extra veel geld. Door een bouwcontainer te huren voorkom je deze situatie. Hierdoor kan de verbouwing soepel verlopen en beschik je over een fijne manier om puin en afval snel uit de woning te halen. Maar waar moet je op letten als je een bouwcontainer huurt en over welke grootte moet deze beschikken? Dat lees je in dit artikel.
Hoe groot moet de bouwcontainer zijn?
Bouwcontainers zijn in enorm veel verschillende afmetingen verkrijgbaar. Als je een bouwcontainer wilt huren, zal je vanzelfsprekend voor een belangrijke keuze komen te staan: hoe groot moet de bouwcontainer zijn? Veel mensen vinden dit lastig in te schatten. Het is immers moeilijk om in te schatten hoeveel puin er bij een verbouwing vrijkomt. Daarnaast maakt het ook verschil welk materiaal er afgevoerd moet worden. Als je los grond of aarde af wilt voeren, zal je de gehele ruimte optimaal kunnen vullen. Bij sloopmateriaal blijft er echter altijd wel wat loze ruimte in de container aanwezig. Hierdoor kan je per bouwcontainer niet precies aangeven hoeveel afval je kwijt kunt.
De meest gekozen formaten zijn 3 m3, 6 m3 en 10 m3 bouwcontainer. Hierbij beschikt de kleinste bouwcontainer over een inhoud van ongeveer 3.000 liter, dit staat gelijk aan circa 30 kruiwagens vol. De grootste bouwcontainer in dit rijtje kan 10.000 liter aan, dit zijn circa 100 kruiwagens vol!
Hoe groot de container moet zijn is afhankelijk van het bouwproject. Overleg eventueel met de aannemer of bouwvakker over de grootte van de klus en de bouwcontainer die hierbij aansluit. Zij kunnen uit eigen ervaring een behoorlijke schatting doen van de hoeveelheid puin die vrijkomt. Zo weet je ongeveer welke bouwcontainer nodig zal zijn.
Zo benut je alle ruimte
Bij het afvoeren van (rest)afval zien we vaak dat mensen zo snel mogelijk alles in de container willen dumpen. Hierbij vergeten ze vaak om het afval zo klein mogelijk te maken. Dit kost natuurlijk wat extra tijd, maar is het zeker waard. Wanneer je een kast in zijn geheel in de bouwcontainer stort, zal de resterende ruimte beperkt zijn. Probeer de kast daarom eerst goed uit elkaar te halen, alvorens je deze in de bouwcontainer stort. Hoe kleiner het afval, des te beter je de ruimte kunt benutten. Zo haal je alles uit de ruimte van jouw bouwcontainer.