schaftwagen

Waarom schaftwagens niet mogen ontbreken op de bouw

Schaftwagens mogen niet ontbreken op de bouw. Dit is de plek waar de werknemers op de bouw hun verhalen kwijt kunnen, een boterham naar binnen kunnen werken en een dampende kop koffie kunnen drinken. Als werkgever wil je niet dat ‘jouw’ mensen ergens op de bouwplaats hun lunch naar binnen proppen. Dit is niet alleen heel gevaarlijk, maar het is ook nog eens verplicht om ze de mogelijkheid te geven om op een rustige plek hun pauzes te houden. De schaftkeet zie je tegenwoordig op vrijwel elke bouwplaats en is hét ontmoetingspunt van elke bouwvakker. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van een schaftwagen en sterker nog, waar deze aan moet voldoen.

Voordelen van een schaftwagen

Dat een schaftwagen niet mag ontbreken op de bouwplaats is nu wel duidelijk. Maar wist je ook dat ze over talloze voordelen beschikken?

  • Schaftwagens zijn verkrijgbaar in enorm veel verschillende uitvoeringen, hierdoor is er altijd wel een wagen die aansluit bij jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verschillende afmetingen, maar ook voor een schaftkeet met chemisch toilet.
  • Ze zijn de ideale toevoeging voor elke bouwplaats. Met het wisselvallige weer in Nederland is het enorm belangrijk dat er altijd een plek aanwezig is om jouw medewerkers warm en droog van hun pauze te laten genieten. Bovendien kunnen ook snelle besprekingen hier gevoerd worden, zonder overlast door het weer of kou.
  • Ze kunnen niet ontbreken op afgelegen terreinen. Hier zit vaak geen snackbar of restaurantje in de buurt, waardoor het voor je werknemers lastig is om een beschut plekje te vinden tijdens hun pauzes.
  • Een schaftkeet kan het werktempo verhogen. Het is algemeen bekend dat blijere werknemers voor betere werkresultaten zorgen. Een schaftwagen kan bijdragen aan een positievere instelling van de werknemers, waardoor logischerwijs ook het werktempo omhoog gaat. Een win-win situatie voor iedereen dus.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een schaftwagen?

Ben jij al helemaal om en van plan om binnenkort een bouwwagen te kopen? Een schaftwagen kopen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, mits je weet waar je op moet letten. Wij hebben de belangrijkste dingen voor jou op een rijtje gezet:

  • De afmetingen: bouwketens komen voor in werkelijk alle soorten en maten. De keuzes zijn eindeloos! Het is daarbij wel belangrijk dat je let op de afmetingen die passen bij jou op de bouwplaats. Je wil immers niet dat deze de gang van zaken op de bouwplaats belemmeren, maar de schaftwagen moet ook niet té klein zijn. Maak een goede afweging tussen ruimte en comfort en beslis op basis van die gegevens welke wagen het beste geschikt is voor jullie team.
  • Toilet? Er zijn ook bouwwagens met chemisch toilet te koop. Hier betaal je uiteraard wel een meerprijs voor, maar uiteindelijk bespaar je ook weer geld en ruimte omdat je geen mobiel toilet hoeft te plaatsen.
  • Extra’s of niet? Er zijn nog veel meer extra’s te krijgen op een schaftwagen. Denk bijvoorbeeld aan extra magazijnruimte of ruimtes om besprekingen te voeren. Ideaal om materialen (en mensen) droog te houden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *