kunststof pallets?

Waarom kiezen bedrijven voor kunststof pallets?

Pallets zijn onmisbaar in de transportbranche. Ze zijn een cruciaal onderdeel in de productie en logistiek van talloze producten, dus het is belangrijk dat bedrijven en organisaties het juiste type pallet kiezen. Pallets zijn gemaakt van verschillende materialen, hoewel hout en plastic verreweg het meest voorkomen. Waarom kiezen eigenlijk voor kunststof pallets? Dat vertellen we je in dit artikel.

Kunststof pallets zijn gemakkelijk te vervoeren

Een belangrijk voordeel van kunststof pallets is dat ze duurzaam in gebruik zijn en in tegenstelling tot andere materialen minder snel kapot gaan bij herhaald gebruik. Tevens zijn kunststof pallets uitermate geschikt voor het vervoeren van zware vracht en te gebruiken met een vorkheftruck in een magazijn.

Kunststof pallets nemen weinig ruimte in beslag

Kunststof pallets nemen veel minder ruimte in beslag dan houten pallets, omdat ze ontworpen zijn om gemakkelijk opgestapeld te worden Dit scheelt niet alleen enorm veel ruimte in het magazijn, maar zorgt er ook voor dat er kan worden bespaard op transportkosten.

Kunststof pallets zijn veilig

In tegenstelling tot houten pallets, hebben kunststof pallets weinig last van zwakke plekken omdat ze opgebouwd zijn uit één stuk. Hierdoor bestaat er een lagere risico’s dat er een unit kapot gaat bij het dragen van zware vracht en zijn er tevens geen extra materialen benodigd zoals spijkers. Dit alles draagt bij aan minder schade aan goederen en een veiligere werkomgeving.

Kunststof pallets zijn flexibel inzetbaar

Omdat kunststof pallets kneedbaar en tegelijkertijd erg stevig zijn, zijn ze breed inzetbaar en worden ze gebruikt voor verschillende omgevingen en doeleinden. Tevens zijn kunststof pallets gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze uitstekende opties zijn in industrieën die hoge eisen stellen aan hygiëne. 

Duurder maar duurzamer in gebruik

Kunststof pallets kopen? Hoewel de initiële kosten van kunststof pallets doorgaans hoger zijn dan van houten pallets, zijn pallets gemaakt van kunststof vaak een goedkopere keuze op de lange termijn. Natuurlijk is dit afhankelijk van de manier waarop ze worden gebruikt, maar over het algemeen gaan kunststof pallets langer mee. Dit komt omdat ze minder last hebben van de weersomstandigheden en makkelijk schoon te maken zijn. Zelfs als chemische vloeistoffen worden gemorst, kunnen kunststof pallets zonder problemen schoongemaakt worden en klaarstaan voor nieuw gebruik. Bovendien zijn er veel kunststof pallets op de markt die gemaakt zijn van 100% gerecycled plastic, waardoor ze een milieuvriendelijkere optie zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *