Voordat hypotheek neemt

Voordat je een hypotheek neemt

Als u overweegt de aankoop van een huis te doen in de nabije toekomst, dan is het verstandig om uw geheugen op te frissen over uw hypotheek kennis. Meer informatie over de beste praktijken bij het aanvragen van een hypotheek, wat te zoeken bij het winkelen voor een hypotheek, en wat je doen met uw hypotheek nadat u een huis hebt gekocht vindt u bij https://www.degoedkoopstenotaris.nl/.

Uw budget

Hypotheekverstrekkers willen ervoor zorgen dat u niet te veel leent. Ze kijken naar hoeveel uw hypotheek betalingen kunnen zijn ten opzichte van uw inkomen, zodat u de mogelijkheid hebt om de hypotheek te betalen. Hier volgen enkele van de belangrijkste items die in uw budget moeten worden verwerkt:

  • Hypotheek hoofdsom
  • Hypotheekrente
  • Onroerendgoedbelasting
  • Huiseigenaar en hypotheekverzekering
  • Nutsbedrijven (elektriciteit, water, gas, kabel, internet, enz.)
  • Reparatiekosten
  • Schulden of andere verplichtingen, zoals alimentatie als u deze verplichtingen heeft.

Kredietverstrekkers zal meedenken over uw gezinsinkomen – met inbegrip van uw basissalaris en eventuele extra inkomsten die u ontvangt van een tweede baan, freelancen, voordelen, commissie of bonussen.

Het controleren van betaalbaarheid is een veel gedetailleerder proces. Kredietverstrekkers houden rekening met al uw reguliere huishoudelijke rekeningen en uitgaven, samen met eventuele schulden zoals leningen en creditcards, om ervoor te zorgen dat u genoeg heeft om de maandelijkse hypotheek aflossingen te dekken. Ook doen ze dit voor de kosten die u tijdens het kopen van een huis doet, zoals de kosten koper en de notaris. Neem daarom de goedkoopste notaris die u kunt vinden.

Ze moeten ook ‘stresstesten’ of je de hypotheekaflossingen nog kan betalen als de rente zou stijgen of als je met pensioen gaat of ga met zwangerschapsverlof.

Bovendien zullen ze een BKR check doen met het BKR bureau zodra u een formele aanvraag om een kijkje te nemen op uw financiële geschiedenis en om te beoordelen hoe groot u een risico bent als u een hypotheek zou nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *