Verhoog de waarde van je huis met zonnepanelen

Verhoog de waarde van je huis met zonnepanelen

De populariteit voor zonnepanelen is de afgelopen jaren tot ongekende hoogte gestegen. Steeds meer mensen kiezen voor duurzame oplossingen om bij te dragen aan een beter klimaat. Met zonnepanelen van Greenchoice word jij jouw eigen energieleverancier. Je bent niet meer afhankelijk van externe bedrijven. Je weet zeker dat de stroom die uit jou stopcontact komt op duurzame wijze is opgewekt. Je draagt je steentje bij aan het milieu en bespaart ook nog eens enorm veel geld op je energierekening. Na het lezen van die voordelen is het eigenlijk gek dat nog niet elke Nederlander over de aanschaf van zonnepanelen heeft nagedacht. Naast de voor de hand liggende voordelen kan je namelijk ook de waarde van je woning verhogen door zonnepanelen aan te schaffen. Hoe dat zit, leggen we uit in dit artikel.  

Nederland kiest voor duurzaam

De vraag naar zonnepanelen lijkt ieder jaar weer toe te nemen. Dit heeft veel te maken met ons groeiende zelfbewustzijn als het gaat om de klimaatverandering en de gevolgen van onze acties voor het milieu. De Nederlandse overheid stimuleert haar burgers om duurzamer te leven. Daarnaast investeren ze in natuurlijke energiebronnen om deze betaalbaarder te maken voor de gemiddelde consument. Hierdoor kiest Nederland steeds vaker voor duurzaam. Dit zien we niet alleen als het gaat om groene energiemaatschappijen, maar ook bij de koop van een woning.

Bij nieuwbouwwoningen is het tegenwoordig al standaard om zo duurzaam mogelijk te bouwen. Gemeentes voeren strenge controles uit om die duurzaamheid te waarborgen. Bij bestaande woningen is dit uiteraard niet mogelijk. Daarom zien we een duidelijk verschil in de CO2-uitstoot van oudere en nieuwere woningen. Nederlanders kiezen veel liever voor duurzaam, maar daar zijn de bestaande woningen meestal niet op voorbereid.

Wanneer je je huidige woning wilt verkopen, zal je eerst het energielabel omhoog moeten helpen. Anders zal de animo voor de woning flink tegenvallen, bovendien zorgt dit voor een drastische daling van de waarde van het huis. Met zonnepanelen ben jij alvast voorbereid op de toekomst. Je helpt het energielabel van je woning omhoog en profiteert ondertussen van de talloze voordelen. Als je besluit de woning in de toekomst te verkopen, zal de waarde van het huis vervolgens enorm stijgen. Dat noemen we pas een echte win-win situatie!

Nederland kiest voor duurzaam

Kosten van zonnepanelen

Vaak horen we dat zonnepanelen ontzettend duur zijn. Mensen spreken van een flinke uitgave. Dit schrikt heel veel Nederlanders af. Niet iedereen beschikt immers over een goed gevulde portemonnee. Gelukkig is deze stelling niet helemaal juist. Door de toenemende vraag en het groeiende aanbod is het voor de leveranciers van zonnepanelen mogelijk om te concurreren, hierdoor dalen de prijzen. Bovendien spreken we van een investering. Je verdient het geld namelijk op de lange termijn weer terug.

Hoeveel kosten zonnepanelen eigenlijk? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Dit hangt van meerdere factoren af. Denk bijvoorbeeld aan het model en de hoeveelheid zonnepanelen die nodig zijn om aan jouw energieverbruik te voldoen. Gemiddeld ben je tussen de € 3.000 en € 10.000 kwijt voor een set zonnepanelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *