Verbouwen met een klein budget

Verbouwen met een klein budget: 3 handige tips

Komt er binnenkort gezinsuitbreiding aan of is je woning simpelweg aan vernieuwing toe? Dan is verbouwen vaak de eenvoudigste oplossing. Hierdoor hoef je niet onnodig te verhuizen en ben je in de meeste gevallen ook minder geld kwijt. Maar wat als je een zeer laag budget hebt? Hoe pak je de verbouwing dan slim aan?

Goed nieuws: verbouwen met een klein budget is zeker mogelijk. Maar dan moet er wel met een aantal zaken rekening worden gehouden. Voordat je gaat shoppen voor bouwmaterialen adviseren wij dan ook eerst om de volgende 3 tips toe te passen. Zo hou je de kosten zo laag mogelijk.

1.    Doe zoveel mogelijk zelf

Als je zelf erg handig bent, start je al met een groot (financieel) voordeel. Wanneer je al over algemene kennis over klussen beschikt, dan is het namelijk eenvoudiger om makkelijke klussen geheel zelf uit te voeren. Wellicht ben je zelfs in staat om klussen waar meer expertise voor nodig is zelf uit te voeren. Blijf wel realistisch, want je wilt geen onnodige fouten maken. Hierdoor kan de prijs uiteindelijk alleen maar verder oplopen.

Heb je twee linkerhanden? Ga dan op zoek naar dingen die je wél zelf zou kunnen doen. Eventueel met de hulp van vrienden en familie. Zo is het voor bijna iedereen mogelijk om een vloer te leggen of een muur te schilderen. Ook sloopwerkzaamheden kunnen in de meeste gevallen – zolang de nodige veiligheidsregels in acht worden genomen – zelf worden uitgevoerd. Hiermee bespaar je op onnodige extra arbeidskosten wanneer je professionals inschakelt. En uiteindelijk ben je dan ook goedkoper uit op de totale verbouwingskosten.

2.    Vergelijk offertes

Bij grote verbouwing kom je er bijna nooit geheel onderuit om toch professionele hulp in te schakelen. Zelfs als je zelf heel handig zou zijn, heb je soms ook de kennis en ervaring van een professional nodig. Ook gezien tijd is dit soms een slimmere oplossing. Als je zelf iedere keer na het werk nog moet gaan klussen, dan kan de verbouwing enorm tijdrovend worden. Bovendien is dit ook nog eens enorm vermoeiend. Wanneer je lastige klussen uitbesteedt, bespaar je jezelf veel extra stress, tijd en energie.

Hou er bij het inschakelen van een professional wel rekening mee dat er grote verschillen tussen prijs en kwaliteit van verschillende aannemer bestaan. Schroom je daarom niet om meerdere offertes op te vragen. Dit is meestal vrijblijvend en zo kan je goed research doen naar de voordeligste optie. Zo bespaar je al gauw tientallen tot soms zelfs wel honderden euro’s!

3.    Zelf materialen kopen


Laat je liever alles geheel over aan professionals, maar wil je toch nog wat extra geld besparen? Kies er dan voor om bepaalde materialen alvast zelf aan te schaffen. Bijvoorbeeld bij Woodtoolsanddeco. Hier vind je materialen voor alles in en om het huis. Of je nu een bureaustoel in elkaar wilt zetten of een houten constructie wilt maken, hier vind je alles wat je nodig hebt. Door zelf alvast de nodige materialen te kopen en deze aankoop wellicht al over enkele maanden te verspreiden, dan zal je op de lange termijn goedkoper uit zijn dan wanneer je dit door de aannemer laat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *