Triplex plaat op maat voor uw project

Triplex plaat op maat voor uw project

Voor een decoratie-, interieur- of reclameproject is een triplex plaat op maat ideaal. Triplex is een plaatmateriaal dat gemaakt is van drie houtfineerlagen, deze lagen worden kruislings en haaks op elkaar verlijmd. Dit zorgt voor een sterk en stabiel oppervlak. Het wordt vaak gebruikt als ondergrond voor spandoeken, borden en ander drukwerk, maar triplex platen kunnen ook worden gebruikt als bouwmateriaal in de interieurbouw.

Er bestaan verschillende soorten triplex, de bekendste zijn populieren triplex en berken triplex. Triplex plaat op maat is beschikbaar in verschillende diktes en afmetingen, afhankelijk van de toepassing.

Eigenschappen van het plaatmateriaal triplex

Triplex plaatmateriaal kent vele voordelen: het heeft een vlak oppervlak, is zeer licht, trekt nauwelijks krom en heeft een lange levensduur. Alle eigenschappen van triplex plaat op maat hebben we op een rijtje gezet.

  • Het is stevig en sterk, dus het kan worden gebruikt voor allerlei constructiedoeleinden.
  • Het is licht van gewicht, wat het gemakkelijk maakt te vervoeren en te verwerken.
  • Het is relatief goedkoop in vergelijking met andere bouwmaterialen.
  • Het is gemakkelijk te bewerken met handgereedschap, zoals zagen en boren.

Triplex kan ook worden behandeld met verschillende soorten coatings om het waterbestendig of brandvertragend te maken. Vandaar dat dit plaatmateriaal uitermate geschikt is voor gebruik buiten, bijvoorbeeld voor meubels of aftimmering.

Berken triplex op maat

Berken triplex is een variant van triplex dat wordt gemaakt van drie lagen berkenhout. De berkenfineerlagen of houtfineerlagen zijn kruislings met elkaar verlijmd. Berkenhout is een soort hout dat wordt gekenmerkt door zijn witte tot gele kleur en zijn fijne, stevige textuur.

Populieren triplex op maat

Populieren triplex is een stuk zachter dan berken triplex en staat bekend als een lichte houtsoort. Het plaatmateriaal is gemaakt van populierenhout en bestaat uit uit meerdere lagen houtfineervezels. De platen zijn licht en stabiel, en laten zich gemakkelijk verwerken. Groot pluspunt van populieren triplex is zijn bijzondere rustige uitstraling. Om deze reden wordt dit plaatmateriaal vaak in interieurs gebruikt, bijvoorbeeld voor meubels, kasten en wandbekleding.

Wat is het verschil tussen triplex en multiplex?

Triplex wordt vaak vergelijken met multiplex. De plaatmaterialen lijken veel op elkaar. Er is echter een belangrijk verschil: triplex bestaat uit drie houtfineerlagen en multiplex bestaat uit vijf of meer houtfineerlagen. Multiplex is verder steviger, maar triplex is gemakkelijker te bewerken en licht van gewicht.

Triplex op maat laten zagen

Er zijn verschillende leveranciers die plaatmateriaal op maat zagen, waaronder ook berken triplex en populieren triplex. Een van die leveranciers is Green Basic. Zij zagen een triplex plaat gratis op maat in elke gewenste afmeting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *