veilig rijden aanhanger

Tips voor veilig rijden met een aanhanger 

Op de bouw zal het regelmatig nodig zijn om met een aanhanger de weg op te gaan. Veel mensen draaien hier hun hand niet voor om en anderen vinden het een ware crime en laten het liever aan hun collega’s over. Als je de weg op gaat met een aanhanger, is het van essentieel belang dat dit op een veilige manier gebeurd. Hierbij is het belangrijk dat de spullen in de aanhanger niet kunnen schuiven, deze op de juiste manier beladen is en goed vastgekoppeld is aan de bedrijfswagen. In deze blog geven we je een aantal tips voor veilig rijden met een aanhanger.

Maak gebruik van anti slip betonplex

Het is ontzettend gevaarlijk als spullen onnodig gaan schuiven in de aanhanger. Daarnaast kunnen onderdelen beschadigen als ze op de vlakke ondergrond van de aanhanger worden gezet. Je doet er dan ook goed aan om een bodemplaat aanhanger aan te schaffen. Dit is een anti slip betonplexplaat, die gemakkelijk in de aanhanger geplaatst kan worden. Deze plaat voorkomt het schuiven van spullen en beschermt de spullen tegelijkertijd voor de ruwe ondergrond van de aanhanger. Betonplex is een bijzondere platenmateriaal, wat gekenmerkt wordt door een toplaag van epoxy. Epoxy zorgt ervoor dat de plaat waterdicht is. Hiermee zijn dit de ideale platen voor in de aanhanger!665_anti-slip-betonplex-berken

Het beladen van de aanhangwagen

Het beladen van de aanhangwagen is een vak apart te noemen. Hier moet je echt wel enige ervaring of kennis over beschikking, wil je veilig de weg op kunnen. Gelukkig leer je dit als het goed is ook als je je rijbewijs haalt om met aanhangwagen te rijden, maar het kan nooit kwaad om je geheugen nog eens op te frissen met de volgende tips:

  • Plaats meer dan de helft van de te vervoeren spullen voor in de wagen. Dit zorgt voor een goede tegendruk.
  • Moet je zware en lichte spullen vervoeren? Zorg dan voor een duidelijk evenwicht om te voorkomen dat de wagen gaat kantelen. Wij geven altijd als tip om zware spullen zoveel mogelijk onderop te leggen, daarmee verklein je het risico op kantelen aanzienlijk.
  • Zet de spullen goed vast met spanbanden of een handige ladingnet. Ga nooit de weg op zonder te controleren of je spullen goed vastgemaakt zijn. Je wilt immers geen gevaarlijke situaties op de weg veroorzaken.
  • Let op het maximum laadvermogen van de aanhangwagen.

Rijden met een aanhangwagen

Nadat je een bodemplaat voor de aanhangwagen hebt gekocht bij de houthandel en alle spullen goed vastgemaakt zijn, is het belangrijk dat je nog met enkele belangrijke zaken rekening houdt. Het rijden met een aanhangwagen is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je moet soms ogen in je rug hebben en je moet rekening houden met bepaalde factoren, waar je met normaal rijden geen last van hebt. Denk bijvoorbeeld aan een veel langere remweg, waardoor het noodzakelijk is dat je altijd voldoende afstand houdt van je voorgangers en gevaarlijke situaties probeert te voorkomen. Ook moet je rekening houden met de maximum snelheid. Zonder aanhangwagen zal je het gaspedaal waarschijnlijk flink indrukken buiten de bebouwde kom, maar met aanhangwagen doe je er goed aan om niet harder dan 90

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *