Tips voor pauze op de werkplaats

Tips voor pauze op de werkplaats

Af en toe een pauze nemen tijdens het werken is van groot belang voor de productiviteit. Een pauze geeft je de mogelijkheid om even tot rust te komen. Hierdoor kan je vervolgens weer met een fijner gevoel aan de slag gaan. Het is dan ook niet voor niets dat meerdere pauzes verplicht zijn tijdens een lange en vermoeiende werkdag. Zeker op de bouw is dit van belang. Je doet immers uitputtend werk en maakt gebruik van kwetsbaar en soms gevaarlijk gereedschap. Dan moet je wel over voldoende concentratie beschikken. Maar wat doe je tijdens zo’n pauze? Veel mensen vinden het immers zonde van hun tijd. Wij geven enkele tips om jouw pauze zo leuk en productief mogelijk in te delen!

Spelletjes spelen

Het houden van een pauze zorgt ervoor dat je concentratie weer wordt aangescherpt. Uit diverse onderzoeken is het nut van pauze nemen bewezen. Het is dan wel belangrijk dat je voor voldoende ontspanning zorgt. Wees dan ook niet zo eigenwijs om toch nog even een werkoverleg te plannen of wat kleine dingetjes te regelen. Doe even helemaal niets wat met het werk te maken heeft. Speel bijvoorbeeld spelletjes op je telefoon. Dit doe je eenvoudig via flashplay.nl. Zo kan je heerlijk ontspannen en hoef je even niet aan het werk te denken. Zo vliegt de pauze voorbij!

Uitgebreid eten

Heb je een pauze van 30 minuten of langer? Maak hier dan dankbaar gebruik van door eens heerlijk uitgebreid te eten. Eten is niet voor niets de eerste levensbehoefte van de mens. Dit is een bron van energie, iets wat je nodig hebt om jouw werk goed uit te voeren. Vaak zien we dat mensen in de bouw even snel twee boterhammen naar binnen proppen en weer aan de slag gaan. Wij adviseren om juist de tijd te nemen voor iets extra’s. Neem bijvoorbeeld eens een salade mee van huis of haal een luxe broodje. Geniet van iedere hap en concentreer je op het eten. Zo voel je je veel verzadigder en kan je met een vol en fijn gevoel terug aan het werk.

Een wandeling maken

Tijdens een lange pauze heb je voldoende tijd om de bouwplaats even te verlaten. Het kan soms heel prettig zijn om de drukte van de werkplaats achter je te laten. Zoek een rustgevend park of bos op en maak een lange wandeling. Zo kan je heel even al je gedachtes op een rijtje zetten en genieten van de serene rust. Een fijne wandeling is vaak net wat je nodig hebt om je concentratie weer aan te scherpen.

Lees een goed boek

Ben je een ware boekenwurm, maar heb je vaak te weinig tijd om te lezen? Neem dan gerust een boek mee naar het werk. Zonder je af van de rest tijdens de pauzes en lees een hoofdstuk. Een goed boek kan de bloeddruk verlagen en je spieren helpen ontspannen. Zo kan jij er na de pauze weer flink tegenaan!

Heb je hier helemaal geen zin in? Laat dan gerust de boel de boel en doe even helemaal niets. Concentreer je op je ademhaling of ga even lekker dagdromen over uitjes of toekomstplannen. Zo bewaar je de rust in je hoofd en lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *