Tips voor het onderhouden van uw stopcontacten

Tips voor het onderhouden van uw stopcontacten

Een belangrijke oorzaak van woningbranden zijn stopcontacten die niet onderhouden worden. Er worden jaarlijks ten minste 25.000 woningbranden veroorzaakt door een slechte elektro afzet, deze elektrische branden veroorzaken een hoge schade voor uw verzekering. Als u het risico op elektrische branden in huis wilt terugdringen is routineonderhoud van uw stopcontacten een oplossing. Hiervoor kunt u in dit artikel twee tips vinden die u helpen met het onderhoud aan uw stopcontacten, maar wanneer u een elektrisch obstakel tegenkomt waar u geen touw aan kunt vastknopen, dan is het belangrijk om een professional in te schakelen of te raadplegen, zoals Schneider Electric!

Eerste tip: bedrading moet u nooit zelf repareren

Wanneer uw probleem ernstiger lijkt dan de reguliere slijtage, dan is dat het moment om de professional in te schakelen om uw project aan over te dragen. Als u geen ervaring heeft in het bedraden van elektriciteit moet u dit nooit zelf proberen, dit is namelijk een van de vele redenen waarom er elektrische branden in huis gebeuren. Bedrading die gerepareerd is of geïnstalleerd is door een onervaren beginner is gevaarlijk, daarnaast is het ook kosteneffectiever om een professional te raadplegen. Als u namelijk zonder ervaring uw bedrading doet en dit verkeerd doet moet u hierna alsnog een professional, zoals Schneider Electric inhuren om het probleem op te lossen. Door de eerste stap, het doe-het-zelven, over te slaan zorgt u ervoor dat u geen onnodige kosten maakt.

Doe onderhoud aan alle stopcontacten

Wanneer u onderhoud doet aan stopcontacten is het belangrijk om geen een stopcontact over te slaan. Dit geldt voor de stopcontacten op zolder die niemand gebruikt of de stopcontacten in de kelder, maar ook de verborgen inbouw stopcontacten in de tuin! Stopcontacten die niet gezien of gebruikt worden zien we makkelijk over het hoofd, maar kunnen in de lange termijn de meeste schade veroorzaken. Om het uzelf makkelijker te maken kunt u een inventaris opzetten van het aantal stopcontacten dat zich in elke kamer ( of buiten) bevindt, zo kunt u ze regelmatig controleren zonder dat u er eentje vergeet. Met maandelijks onderhoud zorgt u ervoor dat u elektrische problemen voorkomt in de toekomst en, toch wel het belangrijkste, kunt u elektrische branden in huis voorkomen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *