verbouwen badkamer

Tips bij het verbouwen van de keuken en badkamer

Ga je binnenkort verhuizen en zijn de badkamer en keuken echt aan vervanging toe? Dan komt er waarschijnlijk opeens heel veel op je af! Het zijn immers geen ruimtes waar je licht over na moet denken. Zowel de keuken als de badkamer spelen een belangrijke rol in je woning. Het is dan ook van essentieel belang dat de verbouwing op de juiste manier verloopt. In dit artikel geven we je een aantal tips bij het verbouwen van de keuken en badkamer.

Tips bij het verbouwen van badkamer

De badkamer is dé ruimte in huis waar je even lekker tot rust kan komen en alle spanningen van de afgelopen dag van je af kunt gooien. Uiteraard is het belangrijk dat het sanitair in de badkamer, uit praktisch oogpunt, op de juiste manier wordt aangelegd. Uiteraard spelen nog veel meer andere elementen een belangrijke rol in de sfeer en uitstraling van de badkamer. Met de volgende tips maak jij van de verbouwing van de badkamer een groot succes:

  • Maak een moodboard: met een moodboard kun jij in één oogopslag zien wat precies jouw wensen zijn voor de badkamer. Gebruik voor inspiratie wat woonmagazines en ga ook aan de slag met het combineren van meerdere kleuren. Plak alles op een groot bord en bekijk welke wensen te realiseren zijn. Bekijk ook alvast naar jouw wensen wat betreft de meubels. Plak jouw favoriete badkamermeubel en accessoires op een vel en bekijk of deze passen bij de stijl die je in gedachten had. Vergeet vooral het sanitair niet op je moodboard!
  • De badkamertegels: badkamertegels bepalen voor een groot gedeelte de sfeer in de kamer. Het is dan ook belangrijk dat deze zorgvuldig uitgekozen en geplaatst worden. Welke badkamertegels voor jouw badkamer geschikt zijn is vooral afhankelijk van eigen smaak. Tip: plaats antislip-tegels op de vloeren van de badkamer. Zo voorkom je nare valpartijen.

verbouwen badkamer

Tips bij het verbouwen van de keuken

De keuken wordt steeds meer als ontmoetingsplek van de woning gezien. Hier worden niet alleen maar de maaltijden voor de rest van de dag klaargemaakt, maar hebben gezinsleden ook de tijd en ruimte om samen met elkaar de dag te bespreken. Tijdens de verbouwing is het dan ook goed om secuur te werk te gaan in de keuken. Zo creëer je nog meer kleine geluksmomentjes met het gezin. Wij geven alvast een aantal tips:

  • Bepaal eerst de stijl die je in de keuken wilt toepassen. Ook hier kun je weer een moodboard voor gebruiken. Zorg er ook voor dat je het sanitair en apparatuur aansluit op de keukenstijl. Zo wil je bij een moderne keuken wel dat de apparatuur verwerkt wordt in de keukenkastjes en is een moderne keukenkraan van essentieel belang voor een strak design.
  • Zelf doen of laten doen? Dit is iets wat veel mensen zich afvragen bij de verbouwing van een keuken of badkamer. In de meeste gevallen raden we aan om de grote en ingewikkelde klusjes over te laten aan een professional. Dat betekent echter niet dat je geen geld kunt besparen op de verbouwing! Er zijn genoeg dingen die je zelf kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het slopen van de huidige badkamer of keuken, aan het in elkaar zetten van de keuken- of badkamermeubels en het plaatsen van tegels. Het omleggen van leidingen of het aansluiten van apparatuur kan je beter over laten aan een professional. Zo weet je zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan.

verbouwen van een keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *