Stress door het verbouwen? Creëer rust met deze 3 tips!

Ben jij het type persoon dat onrustig wordt van een verbouwing? Die zich telkens afvraagt of alles wel gaat volgens het plan? Geen zorgen, wij hebben een drietal tips voor je waarmee jij de nodige rust creëert.

1. Begin met een gedetailleerde planning

De basis van een verbouwing zonder stress is het maken van een gedetailleerde planning. Breng de 4’S goed in kaart. Wie moet wat wanneer gaan doen en welke materialen heeft diegene daarvoor nodig. Door alles in kaart te brengen weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Je gaat merken dat dit jezelf veel rust geeft. Houd jezelf aan de planning, maar raak ook niet in paniek als er problemen optreden. Deze kun je namelijk van tevoren ook goed indammen in de planning. Je kan natuurlijk altijd met ziekte, problemen met levering van materialen of andere problemen opgezadeld raken. Zorg daarom dat je ook een aantal weken uitloop inplant. Je hebt dus een zachte deadline en een harde deadline. Als alles volgens planning verloopt zul je de gewenste einddatum (de zachte deadline) halen. Loop je tegen problemen aan, dan heb je altijd nog een aantal weken om de uiterste einddatum te halen.

2. Zorg dat je de juiste materialen hebt voor elke klus

Breng van tevoren goed in kaart welke klussen je allemaal gaat uitvoeren. Op basis hiervan maak je een lijst met materialen die je nodig hebt voor de uitvoering. Van sommige materialen is het ook handig om wat extra’s in huis te hebben. Bijvoorbeeld verf. Het zou natuurlijk zeer vervelend zijn als je halverwege je klus erachter komt dat je niet genoeg materialen hebt en je naar de winkel moet gaan. Denk dus goed na over deze lijst. Ga je bijvoorbeeld klussen waarbij er veel afval vrijkomt? Dan is het ook niet onhandig om een container te huren.10m3-afvalcontainer

3. Vraag handige vrienden en familie om hulp

Je wilt natuurlijk dat elke klus professioneel uitgevoerd wordt. Hiervoor heb je experts nodig. Je kunt een klusjesman inhuren, maar je raad het al, dit loopt vaak erg in de kosten. Ook een groot kostenplaatje kan voor de nodige stress zorgen. Wat je ook kunt doen, is eens een kijkje nemen in je vrienden- en familiekring. Wellicht dat je een handige oom, tante, vriend of vriendin hebt. Wanneer je vrienden en familie je helpen scheelt je dit een hoop geld. Daarnaast is het natuurlijk ook gezellig om samen te klussen. Zo kunnen jullie aan het einde van de dag nog even samen een drankje drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *