Goed zichtbaar met LED-achterlichten. Het belang daarvan hoef ik je niet uit te leggen. Zeker niet tijdens de meest donkere dagen in de maanden november, december en januari. De keuze is niet zozeer óf je LED-achterlichten neemt, maar wélke het beste bij jou voertuig en wensen passen. In dit blog gaan we in op de functionaliteit en voordelen van LED-achterlichten, de beschikbare soorten en op welke aandachtspunten je moet letten bij aankoop.
Geen tijd om te lezen? Bekijk direct het assortiment aan LED-achterlichten van Werkenbijlicht.
Voordelen LED-achterlichten
Door te kiezen voor LED-technologie, kies je voor verlichting met een lang en energiezuinig karakter. De lichtbron oogt natuurlijk, iets wat wél zo prettig is voor diegene die zich achter jouw voertuig begeeft. De allerbelangrijkste voordelen van LED-achterlichten? Ik som ze voor je op:
- Eenvoudig 1-op-1 uitwisselbaar met oude lampunit
- Ruim 80% energiebesparing
- Langere levensduur
- Weinig onderhoud
LED-achterlichten varianten
Module achterlichten zijn lampen die geschikt zijn om op de daarvoor bestemde uitsparing in te bouwen. Ze zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en daarnaast ook met eigen functionaliteiten. Zoek je verlichting voor je aanhanger of trailer, dan is het interessant om je te verdiepen in multifunctionele LED-achterlichten. Dit type verlichting is breed inzetbaar en vaak eenvoudig aan te sluiten middels een (inbouw) connector. Ben je een koopjesjager is het raadzaam te zoeken naar verlichtingssets. Webshops bieden vaak een voordelige prijs aan voor de afname van een totaalpakket aan werk- en voertuigverlichting. Door de variatie aan mogelijkheden is er voor ieder voertuig een werklampen(set) te vinden die past bij jouw smaak.
Aandachtspunten aanschaf LED-achterlichten
Handig om te letten bij aanschaf van LED-achterlichten is met name of de verlichting van Europese fabricaat is. Hiermee weet je namelijk zeker dat de verlichting voldoet aan de door Europa gestelde eisen. Niet voor alle landen noodzakelijk, maar wel zo prettig. Dan de EMC-richtlijn. Dé richtlijn die de elektromagnetische emissies van apparatuur begrenst. Dit heeft als doel te zorgen dat bij normaal gebruik van, in dit geval, de achterlichten niet stoort op radio- en telecommunicatieapparatuur. Let tot slot altijd scherp op of de Ledverlichting goed aan te sluiten is op 12V of 24V. Webshop zoals werkenbijlicht.nl geven dit soort belangrijke zaken altijd duidelijk aan in hun online catalogus en zijn goed toegankelijk voor het vragen van advies voor elk type werk- of voertuigverlichting.
Ontdek het complete aanbod LED-achterlichten van werkenbijlicht.nl. Gratis tip: voor grotere afnames kan je in aanmerking komen voor een voordelig tarief. Via de website vraag je eenvoudig een offerte aan.