Je kinderen een slaapkamer laten delen? Zo zorg je ervoor dat dit vlekkeloos verloopt

Je kinderen een slaapkamer laten delen? Zo zorg je ervoor dat dit vlekkeloos verloopt!

In de ideale wereld zou je ieder kind natuurlijk een eigen slaapkamer willen geven. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Soms is de liefde immers groter dan de ruimte in huis. Wat doe je dan? Pak je je spullen in en verhuis je naar een grotere woning? Of zoek je naar een handige oplossing in je huidige woning?

In deze situatie zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je de mogelijkheid onderzoeken om het huis uit te breiden of om loze ruimtes in te zetten. Zo kan het plaatsen van een dakkapel een geheel nieuwe kamer op zolder realiseren. Wanneer dit echter (financieel) niet haalbaar is, kan je er uiteraard ook nog voor kiezen om je kinderen een slaapkamer te laten delen. Maar wat betekent dit voor de onderlinge dynamiek van je kinderen? Hoe zorg je ervoor dat er goed geslapen wordt en er niet enkel gefeest zal worden? Waar moet je aan denken voordat je een extra matras bij Weidswonenenslapen aanschaft en daarmee de overgang in werking zet? Wij zetten enkele praktische tips voor jou op een rijtje.

Kinderen slapen over het algemeen beter

Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig. Veel ouders leven immers met de angst dat hun kinderen slechter zullen slapen als ze bij elkaar liggen. Uit diverse onderzoeken blijkt echter het tegendeel waar te zijn. Kinderen slapen over het algemeen juist rustiger en vallen als ze ’s nachts wakker worden ook weer sneller in slaap. Dit komt doordat ze meer geborgenheid voelen. Ze zijn niet alleen, waardoor ze minder snel angstig worden. Hierdoor genieten ze van een rustigere slaapomgeving en jullie als ouders van een betere nachtrust. Win-win!

Zo laat je de overgang soepeltjes verlopen

Als je kinderen plotseling een kamer moeten delen, kan dit een enorme stap zijn. Misschien vinden je kinderen het wel net zo spannend als jij. Daarom is het belangrijk om ze zoveel mogelijk in het proces betrekken. Leg uit waarom ze een kamer gaan delen en kleed het nieuws als positief in. Ze mogen immers een geheel nieuwe kamer indelen. Betrek ze zoveel mogelijk in de styling daarvan.

Bestel samen dekbedden online bij Weidswonenenslapen en laat ze een keuze maken tussen verschillende dekbedovertrekken en andere accessoires. Zo kunnen ze de slaapkamer geheel naar eigen wens aankleden. Vergeet niet dat je kinderen altijd een eigen individu blijven. Maak daarom niet de fout om de kamer geheel op één kind af te stemmen, maar zorg ervoor dat alle persoonlijke voorkeuren in het ontwerp worden meegenomen. Vraag eventueel om advies aan een interieurspecialist, zodat jij de mooiste kinderkamer voor jouw kleintjes kan inrichten.

Oplossing voor een kleine ruimte

Beschik je enkel over kleine slaapkamers in huis? Dan is het verstandig om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. Houd ook rekening met de toekomst. Er komt immers een tijd dat kinderen voornamelijk op hun slaapkamers willen spelen en tevens opdrachten van school moeten doen. In dat geval is het prettig als er ruimte is voor een bureautje of extra opbergruimte voor speelgoed. In een kleine ruimte kan dit soms best lastig zijn. Door de hoogte van de slaapkamer in te zetten, kan je dit gelukkig eenvoudig voorkomen. Schaf bijvoorbeeld een stapelbed van Weidswonenenslapen aan. Zo bespaar je een heleboel ruimte en veel kinderen vinden een stapelbed prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *