Kamersteiger kopen? - TIPS

Kamersteiger kopen? – TIPS

Een kamersteiger kopen? Als u niet bekend bent met alle klimmaterialen soorten en verschillende maten, dan raakt u al snel de weg kwijt. In deze blog gaan we nader in op het onderwerp kamersteigers. Waar moet u nu eigenlijk op letten? Wat kost dit product nu eigenlijk en wat is de meest geschikte aankoop voor u als klant?

Wat is een kamersteiger?

Een kamersteiger wordt ook wel vouwsteiger genoemd. Het onderste deel van deze steigers is namelijk vouwbaar. Hierdoor is het pakketje snel op te bouwen, compact te vervoeren en kan deze gemakkelijk gebruikt worden in de krappe ruimtes. Vouwsteigers zijn geschikt voor zowel binnen als buitengebruik en kunnen tot verschillende hoogtes worden gebouwd.

  • Bestaat standaard uit een vouwframe van twee meter; 
  • Tevens zijn het platform en de wielen onmisbaar; 
  • De lengte van het platform is 1.90 meter; 
  • Uit te breiden tot diverse hoogtes;
  • Voor zowel professioneel als doe-het-zelf gebruik;
  • Binnen en buiten in te zetten. 

Welke kamersteigers zijn er?

Zodra u een kamersteiger wilt gaan kopen en zich in het product gaat verdiepen, komt u erachter dat er verschillende soorten en maten zijn. Zo zijn er alleen al verschillende breedtematen te verkrijgen: 0.75, 0.90 en 1.35 meter. De verschillen tussen deze drie? Op de eerste twee past maar 1 platform, waarbij de 0.90 interessant wordt als u hoger gaat bouwen. U heeft dan namelijk wat extra ruimte vrij aan beide kanten zodat u het platform gemakkelijk kan verplaatsen zonder in de knoei te komen met de schoren. De 1.35 daarentegen is voor de maximale werkoppervlakte en hier kunnen twee rolsteiger platforms naast elkaar gelegd worden. 

  • Standaard werkhoogte van een kamersteiger is 3.00m 
  • Het platform ligt dan op 1.00 meter;  
  • De steigers zijn uit te breiden tot verschillende werkhoogtes; 
  • Te verkrijgen met zowel verstelbare, als standaard kamersteiger wielen;

Wat kost een kamersteiger?

De prijzen van een kamersteiger zijn uiteenlopend. Net zoals bij andere producten geldt ook hier; hoe meer opties en hoe hoger u gaat; des te hoger wordt de prijs. Een professionele stellage is natuurlijk ook wat duurder dan het product voor doe-het-zelf gebruik. Ook verschilt het per merk wat dit product kost, het belangrijkste is dat uw product gecertificeerd is en voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. Goedkoop, kan uiteindelijk ook duurkoop zijn. 

Wat is werkhoogte?

In de wereld van rolsteigers, steigers, ladders en kamersteigers wordt altijd over werkhoogte gesproken. Echter wat betekent dit nu eigenlijk, wij leggen het snel voor u uit. Wanneer u een kamersteiger koopt met 3 meter werkhoogte, dan ligt het platform op 1 meter hoogte. Kortom gezegd: werkhoogte = platformhoogte + 1.00 meter. 

Kamersteiger kopen? Laat u adviseren!

Een kamersteiger kopen, maar komt u er toch niet helemaal uit? Laat u dan vrijblijvend adviseren door een professionele partij zoals laddersenrolsteigers.nl. Een stukje hulp is altijd welkom, alle kamersteigers en ander klimmateriaal zijn kostbaar. En daarnaast….veiligheid gaat boven alles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *